ÇUKUROVA BELEDİYESPOR’UN ALTIN KIZLARI VE SONER ÇETİN

Çukurova Belediyespor Kadın voleybolcuları, Voleybol Sigorta Shop Kadınlar birinci ligi final maçlarında İLBANK’IN ardından ikinci olarak son yıllarda sporda kan kaybeden Adana’da sporseverleri sevindirdi.

Çukurova Belediyespor’un altın kızları bana 1984 yılında çalışanların çocuklarının spor yapması için kurulan, antrenör Ceyhan Yıldızoğlu’nun özverisiyle, liseli öğrencilerle ve tamamen amatör ruhla defalarca Türkiye şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye kupaları kazanan, Avrupa Kupaları’na da katılan BOTAŞ Spor geldi.

BOTAŞ Spor ve Ceyhun Yıldızoğlu sayesinde birçok aile kız çocuklarını basketbola yönlendirdi.  Ne yazık ki yöneticiler BOTAŞ Spor’u Ankara’ya taşıyarak Adana’ya kötülük yaptılar. Şimdi bu açığı Çukurova Belediyespor’un kapatacağına inanıyorum.

2 yıl önce kulübün kurulmasını sağlayan ve tüm olanakları seferber eden, ayrıca okul dönemlerinde resmi olarak voleybol oynayan, sonradan tenise ağırlık veren SONER ÇETİN gibi, çağdaş, aydın, spor sevdalısı bir belediye başkanı var.

SONER ÇETİN, kulübü kurarken, öncelikle sıradan ligde mücadele eden bir takım olarak düşünmedi. Başarılarıyla Adana’ya renk katacak, ses getirecek, ekip ruhuyla yeni kız çocuklarının ve ailelerin ilgisini çekecek bir ekip hazırladı ve hedef büyüterek 2 yıl gibi kısa sürede takımın MİSLİ.COM SULTANLAR LİGİ’ne çıkmasını sağladı.

Yeni sezonda mevcut kadroyu koruyarak ve takıma birkaç takviye yaparak SULTANAR LİGİ’nde güçlü kulüplerle yarışacak bir ekip hazırlanmalı. Okul, kulüp ve aile üçgeninde başarılı olacağına inanıyoruz. Sporseverlerin Çukurova Belediyespor altın kızlarının her maçında tribünleri doldurarak başarılarına ortak olmaları ve paylaşmaları en büyük dileğimizdir.

Geçmiş yıllarda rahmetli voleybol emekçisi Fehmi Gerdan’ın GÖKYÜZÜ Spor Kulübü’ne de destek olan SONER ÇETİN, diğer belediyelere de model oluyor. Belediyelerin sadece görevleri çöp toplamak, kanalizasyon, ulaşım, asfalt, ekmek büfeleri değil, bunun yanı sıra sanat, kültür ve sportif faaliyetlere de önem vermeleri gerekmez mi?

Bu bağlamda; SONER ÇETİN başta olmak üzere, sporda özlemi duyulan SULTANLAR LİGİ’nde önemli başarılar elde edeceğine inandığımız Çukurova Belediyespor, antrenör Umut Uysal, kaptan Dilara Bilge ve takım arkadaşları ve diğer görevlilere TEŞEKKÜRLER…. İyi ki varsınız. Kentin bir eksiğini ve ayıbını giderdiğiniz için sizlere ŞÜKRAN BORÇLUYUZ…..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor