CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 37.OLAĞAN KURULTAYI

Cumhuriyet Halk Partisi4nin 37.Olağan Kurultayı, 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde saat 10.00’da, Bilkent Odeon’da (Bilkent Üniversitesi, Üniversiteler Mah. 1598 Cad. No: 130-Çankaya) aşağıda yazılı gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacaktır. İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 26 Temmuz 2020 saat 10.00’da aynı yerde, aynı gündemle yapılacaktır.

GÜNDEM

1-Açılış

2-Saygı duruşu-İstiklal marşı

3-Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi (1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 6 Yazman)

4-Genel Başkanın açış konuşması

5-Kurultay Komisyonlarının oluşturulması (Sonuç Bildirgesi Koümisyonu)

6-Çalışma ve Hesap Raporlarının okunması, görüşülmesi ve oylanması

7-Kurultay Sonuç Bildirgesinin okunması, görüşülmesi ve oylanması

8-Genel Başkan Seçimi

9-Parti Meclisi asıl ve yedek üyeleri ile Yüksek Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeleri seçimi

10-Kapanış

Yukarıda size 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak CHP’nin 37.Olağan Kongresi’nin iki günlük gündemini kaleme aldım.

CHP’si tarihini bilenler iktidar alternatifi bir partinni, iktidara hazırlanan bir partinin ülkenin içine çekildiği karanlık günlerden çıkış yolu göstermek sorumulluğunu taşıması gereken devlet kurmuş ana muhalefet partisinin kurultay gündemininsıradan bir mahalle dayanışma derneklerinin gündeminden farklı olmayan kongre gündemiyle Türk halkının karşısına çıktığını görmüyorlar mı?

CHP’sinin 1.kongresi doğal olarak Sivas kongresidir. 2.kongresini CHP tarihini iyi okurlarsa insanlar bu kongrelere gülüp-geçerler.

2.kongre hazırlığında köy ve mahalle kongreleri 2 gün sürüyordu. 1.gün köyün-mahallenin sorunları tesbit edilir, 2.günde nahiye-kasaba kongrelerine katılacak delegeler belirlenirdi.

Kurultay; köylerden, kasabalardan, ilçelerden, illerden gelen sorunların masaya yatırılması, çözüm önerileri ile on-onbeş gün sürer. Komisyonlar çalışmalarını uzmanların değerlendirmesiyle rapor haline getirerek kurultaya sunuyorlardı. Son iki günde de CHP’yi yönetecek kadrolar belirlenirdi.

Bu kurultay gündemine göre laf ola beri gele mantığıyla (Kurultay sonuç bildirgesi raporuna) üç beş saatlik bir çalışma ile nihayet veriliyor. Bütün dert CHP’yi yönetecek insanların illerden gidecek ‘ASKER KURULTAY DELEGELERİ’ ile Parti Meclisine ve MYK’ya kapağı atmak.

Bu anlayışın CHP’yi iktidara taşıma anlayışı, Türkiye’nin içinde çırpındığı, halkının Recep Tayyip Erdoğan’ın zulmünden kurtarılmasına katkı vermeyeceğini bilmiyor muyuz.

CHP ömrünü tamamlamıştır diyenlerin yönettiği CHP; halkına ne kadar sahiplenebilir. AKP’li şirketlerin; CHP’li belediyelerden iş takip eden MYK üyelerinin CHP’yi iktidara taşıyamayacakları, bulundukları makamlarla hile ile yakınlarını belediye başkanı ve belediye meclis üyesi yapacaklarını dün yaşadık, yarın da yaşayacağız.

CHP’de yaşanan bu dramı anlatmaya inanın ciltler yetmez. Ama ben yine de bir umutdur diye 37.olağan kurultay delegelerine sesleniyorum.

Gelin CHP’sini CHP’lilere teslim edin. Rant peşined olanlara değli, AKP’den ihale kovalayanlara değli; CHP’yi küresel işbirlikçilerin, AKP’nin zulmünden bu halkı kurtaracak gerçek CHP’lilere teslim edelim diyorum.

Halksız, üyesiz, örgütsüz iktidar kurultayı olmaz. Sadece yönetici seçimi için kurultay yapılıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor