DEMİRSPOR HEM AVRUPA’YI HEM DE PRESTİJ MAÇINI KAYBETTİ

Süper Ligin 37. Haftasında Adana Demirspor İstanbul deplasmanında Galatasaray’a 3-2 yenilerek hem Avrupa Kupaları’na kalmayı hem de prestij maçını kaybetti.

Karşılaşma öncesinde spor otoriteleri her iki takımın kaliteli oyunculardan kurulu ve kazanmaya yakın olduklarını anlatıyorlardı. Gerçekten, keyifli bir maç oldu. Her iki takım hücum futbolunu tercih etti. Hakem Sarper Barış Saka’da doğru penaltı kararının yanı sıra kartlarını yerinde kullandı. Yardımcılarıyla iyi bir yönetim göstererek beğeni topladı.

Yaklaşık 35 bin kadar Galatasaray taraftarı, sezon başından bu yana ligde çok maç kaybeden ve diğer yıllara oranla puan cetvelinde kötü durumda bulunan takımlarını yalnız bırakmadılar ve galibiyette tribün desteğini sonuna kadar gösterdiler.

Maçtan önce Galatasaraylı taraftarlar daha önce 4 sezon Galatasaray’da forma giyen Belhanda ve Demirspor’a kiralık oynayan hayli de başarılı olan Yunus Akgün’e özel ilgi göstererek sevgilerini gösterdiler.

Maça gelince; İlk gol 9 dakikada  Mavi-Lacivertli ekibin iyilerinden Vargas’ın pasıyla buluşan düzgün vuruşla Yunus Akgün’den geldi.  29. Dakikada Samet Akaydın’ın ellerine çarpan topu Hakem Sarper Barış Saka penaltı kararı verdi. Penaltı’yı Gomis gole çevirerek durumu eşitledi. İlk yarı karşılıklı atılan golle 1-1 tamamlandı,

İkinci yarı her iki takımda gol aradı. 55. dakikada Babel’in akılı ortasını izleyen ve sarı-kırmızılı ekibin en iyilerinden Kerem Aktürkoğlu kafa golüyle takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Burada gününde olmayan Kaleci Muric’in büyük hatası vardı. 63. Dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasını izleyen Gomis rahat ve düzgün vuruşla kendinin ikinci, takımın üçüncü golünü attı. Bu golü de Demirspor savunma oyuncuları sadece izledi.

Bir şutu direkten dönen Balotelli 67. Dakikada kazanılan serbest atışı 30 metreden harika bir vuruşla filelerle buluşturarak klasını gösterdi. Maçtan sonra konuşan İtalyan Teknik Direktör Montella, maçın hakkının beraberlik olduğunu, talihsiz goller yediklerini söyledi. Montella, Yunus Akgün’ün bir sezon daha Demirspor’da kalmasını arzuladığını da sözlerine ekledi.

Demirspor’da kimin kalacağı, kimlerin gideceği yakın hedefte netleşmeli. Yeni sezonun hazırlıklarına ara vermeden, iyi araştırma yapılarak şimdiden çalışmalar başlatılmalı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor