DEMİRSPOR’A BAŞKAN ADAYI ÇIKAR MI?

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, daha önce 1 Kasım 2020 tarihinde olağanüstü kongre kararı aldıklarını duyurdu. Sonra da bunu erkene çekerek genel kurulu 17 Eylül Perşembe günü yapacaklarını ve yönetime talip olacakların hazırlık yapmasını önerdi. Sancak, “Amacımız bizden daha iyi yöneteceklerin önünü açmaktır” dedi. 

Buraya kadar her şey güzel. Ancak, geçen yılın bütçesini çok net bilmediğimiz halde kulübün büyük yük altına girdiğinin farkındayız.  Bu ortamda kimse yönetime talip olamaz. Bu çok akıllıca bir davranış olarak kabul edilemez. Zaten Murat başkan da bunun bilincinde. Hiçbir babayiğidin bu yükün altına girerek sorumluluk almayacağının farkında.

Murat Sancak’ın kulübe büyük zaman ayırdığını,  tüm harcamaları tek başına yaptığını, diğer yönetim kurulu üyelerinin ellerini ceplerine atmadıklarını yakından biliyoruz. Aslında, bu durum bana çok doğru gelmiyor. Harcamaları paylaşanların hesap sorma hakları da olur. Şayet bir şirkette, kurumda, spor kulüplerinde harcamayı tek kişi yapıyorsa, diğer yöneticilere “Başkan her zaman haklıdır” sözünü söylemek düşer kanısındayım.

Başkan Sancak, yakın zamana kadar “Hocamız Cüneyt Dumlupınar ile yola devam edeceğiz” diyordu. Daha önce birlikte çalıştığı, çok mutlu olmadığı Ümit Özat ile yeniden bir yıllık sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Yine Cüneyt Dumlupınar’ı küçük düşürmemek için şirketinde spor danışmanı olarak görev yapacağını söyledi.

Başkan Sancak, iyi niyetli olabilir. Gerçekten çaba gösterdiğini fark ediyoruz. Ancak, çok eleştiriye açık değil. Çabuk kızıyor. Etrafındakilere çok inanıyor (Metin Korkmaz gibi) Gerçi 2 yıl içinde hayli deneyim kazandı. Yine de alacağı kararları yönetimle paylaşmasında yarar görüyoruz. Akıl, akıldan üstündür.  Kendi bilgi ve düşünceleri çok iyi olabilir. Ancak, başkalarının da düşüncelerinden yararlanması doğru olmaz mı?

Başkan’a bir önerim daha olacak. Neden Adana’da spor medyasıyla bir araya gelmekten kaçınıyor. 10-15 günde bir toplantı yaparak spor medyasını bilgilendirmesi, soruları yanıtlaması, ilişkileri geliştirmesi açısından yararlı olmaz mı? Başkan Sancak, bu öneriyi ciddiye alır ve önemserse hem görevini kolaylaştırır, hem de istenmeyen yazıların çıkmasını engeller.

 Demirspor, ligde ilk maçını deplasmanda Bursaspor ile yapacak. Dileğimiz, geçen yıl kıl payı kaçan süper lig, bu sezon telafi edilir. Hazırlık kampı, özel maçlar ve doğru transferlerle hedefe ulaşılacağına inanıyorum. Teknik kadro, futbolcular ve kulüp çalışanları şampiyonluğa Murat Sancak kadar inansalar 26 yıllık özlem giderilir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor