DEMİRSPORLU FUTBOLCULAR HOVARDACA GOLLER KAÇIRARAK 1 PUANLA YETİNDİLER

Süper Ligin 31. Haftasında Adana Demirspor Hatay deplasmanında yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince golsüz berabere kalarak 1 puanla yetindi.

Hem mavi-lacivertliler hem de Hatayspor ilk 4’ü hedefliyorlardı. Karşılaşmanın yüksek tempoda oynanacağı bekleniyordu. Adana Demirspor her iki yarıda da hücum futbolunu tercih etti ve bunda da etkili oldu. Ancak, 5 gol kaçıran Bjarnason başta olmak üzere, Vargas, Balotelli adeta birbirlerine nazire yaparcasına hovardaca goller kaçırarak tepki çektiler ve beraberliğe razı oldular.

Öncelikle haftalarca yedek bırakılan Rassoul’un direkt 11’de oynatılması doğru bir karardı. Tatlı-sert oynayan, gol yollarında hayli etkili olan, birebir mücadelede fizik gücünü iyi kullanan 10 golü bulunan Assombalonga da ilk 11’de olmalıydı. Cezalı olan Yunus Akgün’ünolmayışı da zaman zaman kendini hissettirdi.

Topa daha çok sahip olan Mavi-lacivertliler 17 kez şutlarıyla rakip kaleyi rahatsız ettiler. Gününde olan Hatayspor kalecisi Münir, doğru yer tutarak, yerinde müdahale ederek maça damgasını vurdu ve kurtarışlarıyla gole izin vermeyerek, maça büyük ilgi gösteren taraftarların beğenisini topladı.

Demirspor’un kalecisi Muriç’de Hatayspor’un mutlak iki golünü önledi. Balotelli’nin bir şutu direkten döndü. Hataysporlu futbolculardan son dakikalarda kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Mehdi başta olmak üzere sert ve hırçın oynadıkları karşılaşmada zaman zaman tartışmalar da yaşandı.

Hakem Mustafa Kürşat Filiz, kartlarını yerinde kullanmadığı gibi, VAR’a gittiği halde Demirspor lehine kazanılan penaltıyı vermediği için tepki çekti. Saha hakemi ile VAR hakemlerinin birbirleriyle terse düşmelerinin cezasını kulüpler çekiyor.

Özetlemek gerekirse Demirspor ezici üstünlük sağladığı karşılaşmadan 3 puan çıkarmalıydı. Şayet hedef ilk 4 ise kaçırılan golleri sorgulamak gerekmez mi? Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın “Fazla pozisyon üretemedik. Ayrıca bizim Balotelli ve Assombalonga gibi oyuncumuz yok” demesi sanıyorum her şeyi anlatıyor.

Bu arada, Türk futbolunu yönetenler adeta kaos yaratmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Özerk olan ve bütçeleri Afrika ülkelerinde birçok devletin bütçesinden fazla olan TFF yöneticilerinin daha akılcı ve dikkatli davranmalı gerekmez mi?  Dünyaca marka olan Cüneyt Çakır’ın de içinde bulunduğu 13 hakemi dışlamak. Ardından Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in istifası, halen yayıncı kuruluşun belirsizliği endişelere neden oluyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor