Emekli ay sonunu artık getiremiyor!

(HABER MERKEZİ)-Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şube Başkanı Abdullah ÇALIK; “En Düşük Emekli Aylığının Bin 500 Liraya yükseltilmesinin üzerinden geçen 20 Aylık sürede Emeklinin cebinden 1 çeyrek altın eksildi” dedi.

Yine aynı dönemde En Düşük emekli aylığı ile 227 Dolar alınabiliyorken bugün gelinen noktada sadece 149 Dolar alınabildiğini ifade eden Abdullah ÇALIK; “Emeklinin cebinden aylık 78 Dolar eksilmiş durumdadır. Bir başka deyişle en düşük emekli aylığı dolar karşısında 20 ayda yaklaşık Yüzde 35 değer kaybetmiştir.” dedi.

En düşük emekli aylığının Nisan 2020 döneminde 1500 Liraya yükseltilmesinin üzerinden geçen 20 Aylık sürede emekli, dul ve yetimler başta olmak üzere dar ve sabit gelirli kesimin alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade eden ÇALIK; “Emeklinin mutfağındaki yangın bacayı da sarmış durumdadır” dedi.

Emekliler Simidi Bayat, Çayı Soğuk ve Şekersiz İçerse Ay Sonunu Ancak Getirebilmektedir

“Ülkemizin de taraf olduğu İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile ‘yaşamak’ temel bir hak olarak kabul edilmiştir. Dolayısıyla yaşayabilmek için insanların ihtiyaç duyduğu beslenme, aydınlatma, su, ısıtma, barınma, sağlık, haberleşme ve ulaşım gibi zorunlu ihtiyaçları bulunmaktadır. Ancak geldiğimiz noktada emekliler başta olmak üzere dar ve sabit gelirli vatandaşlarımız hayatlarını sürdürebilmek için zorunlu olan ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma gelmiştir” diyen TÜED Yüreğir Şube Başkanı Abdullah ÇALIK “Bin 500 Liralık emekli aylığının ile çekirdek aile bile sayılmayan iki kişilik bir emekli ailenin klasik çay simit hesabına bile yetmediği açıktır. Emekliler bu hesaba göre Bin 500 liralık aylığı ile simidi bayat, çayı da soğuk ve şekersiz tükettiği zaman ay sonunu ancak getirebilmektedir.”dedi.

En düşük emekli aylığının huzurevi taksitini bile karşılamadığını ifade eden ÇALIK açıklamasının sonunda; En düşük emekli aylığının bir an evvel asgari ücret seviyesine çıkartılması ve ardından yapılacak düzenlemelerle emeklilere ekonomik büyümeden pay verilmesi gerektiğini ifade etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor