Emekli Öğretmen İsmet Alphan’ın resim sevdası

(BÖLGE ÖZEL)Emekli Okul Müdürü İsmet Alphan, çocukluğundan bu yana hayali olan resim sergisi açmayı gerçekleştirdi.

İsmet Alphan, Adana’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. Yılı anısına Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde “Kurtuluşun 100. Yılında Eski Adana’da Zanaat ve Yaşama Bakış” adlı resim sergisini açtı.

50 kadar unutulmaya yüz tutan eski meslekler başta olmak üzere, Adana’nın tarihi ve turistik yerlerini resimlerle tanıtan İsmet Alphan, duygularını şöyle anlattı:

“Çocukluğumdan bu yana resime büyük ilgi duyardım. Ancak, 40 yılı aşkın öğretmenliğim sırasında bunu geliştirmedim. Öğretmenlikte ilk görev yerim Hatay oldu. Daha sonra Adana Mimar Sinan ve daha sonra da 23 yıl aralıksız Kiremithane İlkokulunda okulunda müdürlük yaparak emekli oldum. 55 yaşından sonra Sabancı Kültür Merkezi’nde açılan resim kursuna katılarak kendimi geliştirdim. Bana emekleri olan resim eğiticileri İsmet Çabuk, Veysel Kubat ve Hüseyin Yılmaz’a şükran borçluyum. Onların sayesinde önceleri 7 karma sergiye, Silifke başta olmak üzere 4 kez de kişisel sergi açtım. Yapıtlarım hayli beğeniliyor. Farklı konularla resim sergilerin sayısını artıracağım.”

SERGİDE ADANA’NIN ÜNLÜLERİN RESİMLERİ DE YER ALDI

Ağabeyi Milli boksör Hulki (Ülkü) Alphan’ın yanı sıra Adana’nın değerleri Yaşar Kemal, şampiyon Ali olarak bilinen Ali Hoşfikirer, Yılmaz Güney gibi Adana’nın önemli kişilerin de sergide resimlerini paylaşan İsmet Alphan,  Balkan şampiyonasında milli forma ile madalya kazanan ağabeyi Ülkü Alphan ile gurur duyduğunu, adının geçtiğinde çok duygulandığını da sözlerine ekledi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Doğan, Çukurova Ressamlar Derneği Başkanı Tevfik Gökdeniz ve öğretmen arkadaşları katıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin çiçek, Adana milletvekilleri telgraf gönderdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor