Frankofon Film Festivali start alıyor

(HABER MERKEZİ)-Festivaller kenti, kültür ve sanat merkezi olan Adana; yeni bir sanatsal etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Belçika, Fransa, İsviçre, Kanada, Lüksemburg ve Polonya Büyükelçileriyle ortaklaşa düzenlenen, FRANKOFON FİLM FESTİVALİ 20/24 Mart 2024 tarihleri arasında 100.Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde start alıyor.

Adanalı sinemaseverler; Frankofon sinemanın baş yapıtlarını, etkileyici belgeselleri ve yenilikçi bağımsız filmleri keşfetme fırsatı bulacak. Adana Alliance Française Kültür Derneği ve Seyhan Belediyesi desteği ile düzenlenen festival ücretsiz olarak izlenebilecek.

Dernek; sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak Adana’ya bir çok sanatçı grubunu getirirken; tiyatro, müzik, sinema, sokak gösterileri ve sergileri Adanalıların hizmetine sundu.

DUMONT, ÖNEN İLE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Fransa Büyükelçisi İsabelle Dumont, 30 Ocak’ta Adana ziyaretinde Adana Alliance Française Kültür Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Aydın Önen ile bir araya geldi. Bu ziyaret kapsamında Türklerle Fransızlar arasında anlayış ve dostluğun, dil ve kültür bağlarının Adana ve bölgemizde gelişmesinin önemi üzerinde duruldu.

Alliance Française’nin kuruluşunun 140.yılı nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı’nda verilen resepsiyona katılan Aydın Önen; ülkemizde ilk kez 16 yıl önce Adana’da kurulan Adana Alliance Française Kültür Derneği’nin; dil, din, ırk ayrımı yapmayıp, politika ile uğraşmadığını, kültür ve sanatın birleştirici gücüyle ülkeler arasında dostluk ve barış köprülerinin kurulmasını amaçladığını dile getirdi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor