‘Gönlümüzden silemeyeceksiniz’

Çukurova Müftülüğünün, kendisine baÄŸlı cami ve Kur’an kurslarının tabelalarında deÄŸiÅŸikliÄŸe giderek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan ‘T.C.’ ibaresini kaldırması, görüşlerini aldığımız hiçbir vatandaÅŸtan destek görmediÄŸi gibi olumsuz yönde büyük tepki topladı. Gazetemizin dünkü sayısında yer alan ‘’T.C.’mizden ne istiyorsunuz?’’ baÅŸlıklı manÅŸet haberimizi deÄŸerlendiren vatandaÅŸlar, ‘’Tabelalardan silseler bile gönlümüzden silemezler’’ ortak görüşünde bir araya geldi.

‘’Vatandaşı olmaktan gurur duyduÄŸumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ibaresinden ne isteniyor?’’ diye soran vatandaÅŸlar, bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi için yetkilileri göreve davet etti. VatandaÅŸlar, uygulamaya bir anlam veremediklerini belirterek, ‘’Türk Milleti isminin arkasında binlerce ÅŸehidin kanı, mücadelesi, emeÄŸi vardır. T.C. ibaresini silmek, en baÅŸta onlara yapılan bir saygısızlıktır. Türk Milleti ismini silmek isteyenler karşılarında daima milleti bulacaklardır’’ ifadelerini kullandılar.

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Çukurova Müftülüğünün, kendisine baÄŸlı cami ve Kur’an kurslarının tabelalarından T.C. ibaresini kaldırması, Adanalı vatandaÅŸların tepkisini topladı. VatandaÅŸlar, müftülüğün T.C. ibaresinden neden rahatsız olduÄŸuna bir anlam veremediklerini dile getirerek, ‘’Tabelalardan silseler bile gönlümüzden silemezler’’ ÅŸeklinde bir duruÅŸ sergiledi.

T.C. VATANDAÅžI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Behçet ÃœNAL : Geçen yıl uygulamaya konulan; ancak tepkiler üzerine birden deÄŸil de yavaÅŸ yavaÅŸ, çaktırmadan ilerleyen bir süreç bu. Sanırım birkaç seneye Diyanet’e baÄŸlı hiçbir kurumda T.C. ibaresi bırakmayacaklar. Vatandaşı olmaktan gurur duyduÄŸumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin ibaresinden ne istiyorlar aklım almıyor. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMA T.C. Ä°BARESÄ° EKLEDÄ°M

Duran GENÇ : Gazetenizde haberi okuduğumda çok üzüldüm. Özellikle müftülüğün böyle bir işe girişmesi, üzüntümü ikiye katladı. Sosyal medya hesaplarımın başında T.C. ibaresi eklemiştim zaten. Bireysel olarak tepkimi sürdüreceğim. Çevremizde ki insanlarla yaptığımız sohbetlerin konusunda yer alıyor bu olay. Herkes rahatsız. Kimsenin desteklemeyeceği böyle bir şeyi neden yaparlar anlamıyorum.

Ä°BAREYÄ° SÄ°LMEK, ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZE YAPILAN BÄ°R SAYGISIZLIKTIR

Eyüp Hüseyin CÄ°N : Yetkili birilerinin çıkıp mantıklı bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Böyle bir ÅŸeye kim ve neden talimat verir öğrenmek hakkımız. Ä°bareye yer vermeme amaçları nedir ve Türkiye’yi nereye sürüklemek istiyorlar?  Türk Milleti isminin arkasında binlerce ÅŸehidin kanı, mücadelesi, emeÄŸi vardır. T.C. ibaresini silmek, en baÅŸta onlara yapılan bir saygısızlıktır.

MÄ°LLETÄ°N HUZURUNU BOZMAYA NE GEREK VAR?

Orkun SÖĞÜT : Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında kardeşçe yaşıyorken, durduk yere böyle ÅŸeyler çıkarıp milletin huzurunu bozmaya ne gerek var? Düşünüp duruyor ve bir mantık arıyorum; ama bulamıyorum. Özellikle Diyanete baÄŸlı bir kurumun bu yanlış uygulamaya öncülük etmesi, bizleri derinden sarsmıştır. Umarım yaptıkları hatadan bir an evvel dönerler.  

T.C. DÜŞMANLARI KARÅžILARINDA DAÄ°MA MÄ°LLETÄ° BULACAK

Osman ÖZGEZER : Yazıklar olsun bunu yapanlara. Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk kurdu bunu yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Bu ibare nasıl kaldırılır? Türkiye ileriye deÄŸil geriye gidiyor. Bakalım sırada ne var? Türk Milleti ismini silmek ve Türkiye’yi baÅŸka noktalara çekmek isteyenler karşılarında daima milleti bulacaklardır. Bunu kimse unutmasın.

TEPKİ ÇEKMEKTEN BAŞKA ELLERİNE NE GEÇECEK?

Ramazan ALDAĞ : Türkiye Cumhuriyeti olmazsa bu topraklarda ezan da olmaz, İslamiyet de kalmaz. Bunun en çok bilincinde olması gereken bir kurum, T.C. ibaresini neden kaldırır? İnanın anlamış değilim. Böyle yapmakla insanların tepkisini çekmekten başka ellerine ne geçecek, onu da bilmiyorum. Anlayan biri varsa çıkıp bir şeyler söylesin biz de anlayalım.

ÇOK BÜYÜK RAHATSIZLIK DUYUYORUM

Salih BIÇAKÇI : Bu vatanın evladıyım. Ben bu vatanda doÄŸdum. Türk bayrağının gölgesinde yaÅŸamaktan son derece onurluyum gururluyum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumundan T.C ibaresinin kaldırılması ile ilgili çok büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu ülkenin vatansever bir Türk evladı olarak elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.

TÜRKLÜĞÜ UNUTTURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Selahattin GÃœLDAÅž: Uygulamaya son derece karşıyız. TC’nin arkasındayız. Her yerden T.C’ yi siliyorlar. Türklüğü unutturmaya kimsenin gücü yetmez. Atatürk’ün kurduÄŸu Türkiye Cumhuriyet’in de yaÅŸamaya devam edeceÄŸiz. Her ÅŸeye raÄŸmen demokrasiye inanıyoruz. Bir ÅŸeyler yerine otursun diye bekliyoruz. Oturmazsa eÄŸer hukuk çerçevesinde gereken mücadeleyi baÅŸlatmaya hazırız.

YAPILAN BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

Tayfur ÃœNLÃœ : Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve bunu deÄŸiÅŸtirmeye kimsenin gücü yetmez.Bu uygulamaları kınıyorum.Bu topraklarda doÄŸduk, bu topraklarda öleceÄŸiz. Bu ibareyi kaldırıp yerine ne getirecekler? Bekleyip göreceÄŸiz. Yapılan yanlışlardan bir an önce dönülmeli. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaÅŸayan vatandaÅŸlara yapılan büyük yanlıştır.

OLAN BÄ°TENÄ° ÅžAÅžKINLIKLA Ä°ZLÄ°YORUZ

Yavuz İŞÇİ : Ziraat Bankası ile başlatmışlardı T.C. ibaresini kaldırmayı. Bütün resmi kurumlara sıra gelecek gibi görünüyor. Olanları şaşkınlıkla izliyoruz. Gazetede haberi okuduğumda, şaşkınlığım daha da arttı. Ne oluyor? Bunları kimler ve neden yapıyorlar? Bunu kaldırırken vatandaşların tepkisini çekecekleri hiç mi akıllarına gelmiyor? Türkiye Cumhuriyeti olmazsa biz ne yaparız? Bu ismi yüceltmek yerine ortadan kaldırmaya çalışmak da neyin nesi oluyor?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor