‘HAVAALANI GİDERSE BU AKP’NİN AYIBI OLACAK’

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya geldi.  Bulut, “Havaalanı giderse bu AKP’nin ayıbı olacak” dedi.

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Adana’da gazeteciler ile buluşan CHP Milletvekili Burhanettin Bulut,  sohbet ederek sorularını yanıtladı. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, yerel gazete sahibi ve gazeteciler katıldı.

Konuşmasına toplantıya gelenlere teşviklerinden dolayı teşekkür ederek başlayan Bulut, “Öncelikle Gazeteciler Cemiyeti başkanıma bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum. Ve sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum geldiğiniz için. Kahvaltı bir vesile ama asıl amaç bir arada olmak. Hem bilgileri tazelemek hem de düşüncelerimizi paylaşmak için bir araya gelmek gerek diye düşündüm. Format olarak da bunu ilk defa yapıyoruz” dedi.

“SEÇİM ZAMANININ BAŞLADIĞINI GÖSTEREN UNSURLAR VARDIR”

Türkiye’nin aslında bir seçim sürecine girdiğini söyleyen Bulut, “Yaz dönemi biter bitmez bir seçim sattı başlar. Bu dönemin başladığını nasıl anlarız? İktidarın bu güne kadar karşılamadığı talepleri karşılamaya başlamasından anlarız. Örnek verecek olursak EYT gibi. Seçim zamanının başladığını gösteren en önemli unsur budur. Kısaca merkez bankası para basmaya başlar. İkinci olarak vaatlere başlar” diye bildirdi.

“MİLLET İTTİFAKININ ADAYI DA EN KISA SÜREDE BELLİ OLUR”

“Cumhur ittifakının adayı belli oldu. Millet ittifakının adayı da en kısa sürede belli olur ve açıklanır. Aralık sonuna doğru muhtemelen öğrenmiş olursunuz. Adayımız belli olduğunda millet ittifakının somut vaatleri de yakında ortaya çıkar” diyen Bulut, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu seçimler Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Önümüzdeki seçimde şu an Türkiye’de var olan ve bizim ucube sistem olarak adlandırdığımız Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yerine Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilmesinden dolayı Türkiye’de tarihe geçecek bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Çünkü bu ülke bugünkü sistemle daha fazla ilerleyemez. Bu gidiş ileriye gidiş değil geriye gidiştir.”

Devleti devlet yapan kurumlardan bahseden Bulut, “Bunlar İçişleri Bakanlığı, Valilikler gibi kurumlardır. Mesela ben belediye başkanı ile veya bir siyasetçiyle sorun yaşasam giderim devlete sığınırım. Devlet, ilçede Kaymakam, ilde Validir. Ama maalesef valileri, kaymakamları AKP’nin il, ilçe başkanı haline çevirdiler. Olmadık görüntüler var. Bir il başkanı gidip askeriyeyi denetleyebiliyor. Bu akla ziyan bir durum. Maalesef ülkeyi bu hale getirdiler. Devletin kurumlarını erittiler. Güven unsuru taşıyan hiçbir kurum kalmadı. Devlet kurumlarına güven bitti. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürür demiştik. Felaketin en dibini yaşıyoruz” dedi. “Domatesin 35 TL olacağını ya da bir maaşla sadece temel ihtiyaçların karşılanabileceğini 2 sene önce kim tahmin edebilirdir?” diyen Bulut, “Ülkenin, demokrasinin daha kötüye gideceğini tahmin ettik. Ama bu kadar kötüleşeceğini biz bile düşünmemiştik. Bu sorunların en geniş mutabakatla çözülebileceğine inanıyoruz. O açıdan da altılı masayı önemsiyoruz. Diğer insanların fikirlerini önemsiyoruz. Helalleşme meselesi basit bir seçim çalışması değil” diye vurguladı.

“BİZ DEDİK Kİ BUNLAR ADANA HAVAALANINI KAPATACAKLAR”

Yeni yapılacak olan havaalanı hakkında da görüşlerini belirten Bulut, bu konu hakkında da şunları belirtti:

“Adana Havaalanına ilişkin sözlerimiz bazen yanlış anlaşılıyor. Sanki biz Mersin Havaalanına karşıymışız gibi. Biz Mersin havaalanına karşı değiliz. Benim bölgeme ikinci bir havaalanı yapılmış ben ona neden karşı çıkayım? Ama biz diyoruz ki ‘Yeri doğru değil.’ Böyle bir yere neden yapıyorsunuz? Mersin’e doğru ya da Silifke’ye doğru yap. Hem oradaki insanlar da bundan faydalansın. Bizce doğrusu Silifke tarafıydı.”

Yeni havaalanının 10 milyon yolcu kapasiteli olduğunu dile getiren Bulut, son olarak şunları söyledi:

“Bu oranlar Adana’nın hiç karşılamadığı oranlar. O yüzden biz dedik ki bunlar Adana Havaalanını kapatacaklar. Çünkü hastane yaptıklarında böyle yaptılar. Burada da öyle bir şey olur diye biz en baştan itiraz ettik. Ama eğer Adana’daki havaalanı kapatılırsa bunun en büyük ayıbı AKP’yedir. Çünkü Adana, AKP’nin en çok oy aldığı yerlerden bir tanesi. Adana halkı en fazla oyu uzun zamandır iktidar partisine veriyor. Ama buna rağmen Adana’ya gereken değer verilmiyor. Adana, Mersin’in ya da Konya’nın imkanlarının hiçbirini yaşamıyor. Hiçbiri kalkıp da Adana Mersin’den, Kayseri’den daha iyi diyemez. Adana bir sürü şeyden koptu. Adana Havaalanı da giderse bu AKP’nin ayıbı olacaktır. Ayrıca birkaç defa kapanmayacağını söylediler. Göreceğiz bakalım.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor