HİÇ Mİ GÜLMEYECEK BU MİLLETİN YÜZÜ

Gazetelere bakın, televizyonları izleyin, bir tek güzel haber duyabiliyor, ya da izleyebiliyor musunuz?

BÖLGE’nin manşetine bir gün halkı rahatlatacak, sevindirecek haber verelim diye çaba gösteriyoruz ama, hep hayal kırıklığına uğruyoruz.. Ekonomi, siyasi tartışmalar, kumar, uyuşturucu, dolandırıcılık, çocuklarını sokağa terkeden aileler..

Gerçekten hiç mi gülmeyecek bu milletin yüzü?..

Bir koltuk uğruna bir ülkenin, bir ulusun kaderiyle oynayanlar!.. Size sesleniyoruz, kapıldık gidiyoruz, bahtımızın rüzgarına farkında mısınız..

Habere bakın.. Parçalanan bir aile, sokağa bırakılan çocuklar ve gelinen son nokta;

“Adana’da Yürekleri sızlatan bir olay meydana geldi. Nurcan Kaymaz (30), 3 çocuğunu çalıştığı kebapçıya bırakıp, “Mersin’e gidiyorum. Sizi 10 gün sonra alacağım” diyerek ortadan kayboldu. İşyeri sahibi Şaban Erkek, durumu polise bildirirken baba Sabahattin Darende’nin, çocuklarını teslim almak istemediği öğrenildi. Bunun üzerine yetkililer, 3 çocuğu da yurda yerleştirdi.”

 

Hikayenin başlangıcı şöyle;

Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde oturan Nurcan Kaymaz ile Sabahattin Darende (32) çifti, 6 yıl önce boşanmış. Çiftin bu evlilikten dünyaya gelen Doğa (12), Yasin (10) ve Elif (7) isimli çocuklarının velayeti anne Nurcan Kaymaz’a verilmiş kebapçıda çalışarak çocuklarını tek başına büyütüyormuş.

Obalar Caddesi’ndeki kebapçıya gelen Kaymaz, çocuklarını bırakıp, “Mersin’e gidiyorum. Sizi 10 gün sonra alacağım” demiş , işyeri sahibi Şaban Erkek’e ve “Çocuklarıma iyi bak, babaları gelip alacak” demiş. Fakat baba ne gelmiş, ne gitmiş.. Kebapçı Şaban Erkek, çocukların babası Sabahattin Darende’yi arayıp ulaşamayınca, polise ihbarda bulunmuş.

İşyerine gelen Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri de çocukların ailesine ulaşamamış. Polis, ağlayan çocukları sakinleştirmeye çalışmış. Korumaya alınan çocuklar, emniyete götürülmek üzere polis aracına bindirilirken de hıçkıra hıçkıra ağlıyormuş..

Geldiğimiz duruma bakın yahu!..

Ana kaçıyor, baba kaçıyor, çocuklar ortada kalıyor, uyuşturucular artıyor, kumarcılar artıyor, yalanlar uçuşuyor..

Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete.. Allah sonumuzu hayreyleye..

Yönetenler, son söz size; HİÇ Mİ GÜLMEYECEK, BU MİLLETİN YÜZÜ?..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor