İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Adı Besat Doğan..

İşlediği suç nedeniyle 4 yıldır bulunduğu cezaevinden corona virüs sürecinde izinli olarak çıkmıştı..

Besat Doğan, boşanma aşamasında olduğu Rabia Doğan ve H.B. adlı erkeğin bulunduğu motosikleti ,otomobiliyle takibe aldı. Kısa süren takip sonrası Besat Doğan, hareket halindeki motosikleti kullanan H.B. ve eşi Rabia Doğan’a tabancayla ateş etti. Devrilen motosikletteki Rabia Doğan ve H.B. yaralanırken, Besat Doğan  kaçtı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan Rabia Doğan, Alanya  Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, H.B. ise ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

 Olay yerinde yapılan incelemede  6 boş mermi kovanı bulundu. Vücudunun çeşitli yerlerine 5 mermi isabet eden Rabia Doğan, aynı gece doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. H.B ise tedavi altına alındı.. 2 çocuk annesi Rabia Doğan’ın cesedi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Olay sonrası kaçan Besat Doğan, polisin operasyonu sonucu Hacet Mahallesinde  suç aleti silahla yakalandı.

Sonra ne mi oldu?

Cinayet ve yaralama zanlısı adliyeye getirilirken arkadaşları tarafından “Adamsın adam.. Adamın kralısın”  diye karşılandı..

Besat Doğan da  arkadaşlarına karşılık verdi;

  “Bu memlekette kimseyi rahat gezdirmem rahat ol sen”

Pekiii İstanbul sözleşmesinde ne vardı;

“Psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, tecavüz, zorla evlendirme, taciz dahil cinsel şiddet olmak üzere kadına yönelik şiddetin tüm türleri. Sözleşme çerçevesinde ev içi şiddet, aynı evde yaşıyor olsun ya da olmasın mevcut ya da eski eş ya da partnerler arasında yaşanan her türlü şiddeti içerecek şekilde kadının korunması. Kadınları konumlandırırken “aile” olmayı, evlilik birliği içinde bulunmayı ya da aynı evi paylaşıyor ya da paylaşmış bulunmayı gerektirmemesi”.

İstanbul Sözleşmesi’nden bu nedenle mi çekildik!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor