İyi eksper mağduriyeti önlüyor

Sigorta Uzmanı ve Eksperi Hanife Taşçı, hukuki danışmanlık da veren sigorta eksperlik kuruluşlarıyla çalışmanın yurttaşların olası kazalarda sigorta mağduru olmalarını engellediğini ve tam haklarını elde etmelerini sağladığını bildirdi.

ADANA – Sigorta Uzmanı ve Eksperi Hanife Taşçı, kazalarda ve afetlerde hak mağduriyetine uğramamak için hukuki danışmanlık da veren sigorta eksperleriyle çalışmalarının gerektiğini belirtti.

Taşçı,  son günlerde özellikle araç kazalarında gerek sigorta şirleklerinin uygulamalarından, gerek ekspertiz firmalarının hatalarından çok sayına şikayetin kamuoyuna yansıdığına dikkati çekerek, vatandaşların sigorta eksperi seçiminde dikkatli davranarak bu tür mağduriyetleri yaşamaktan kurtulabileceklerini ifade etti.

Sigortacılık Kanunu’nun sigortalılara kendi eksperlerini tayin etme hakkını verdiğini vurgulayan Taşçı, vatandaşlardan kendi lehine olan bu durumdan yararlanmalarını istedi.

Sigorta şirketlerinin değer kayıplarını genellikle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen genel koşullara göre belirleme yöntemini kullanarak saptamaya çalıştıklarını kaydeden Hanife Taşçı, sigortalıların ayrıca hasarın teminat dışı ya da uyumsuz olduğu, hasar giderilirken çıkma ya da kalitesi parça takılmasıyla değer kaybı yaşanması, alkol gerekçesiyle ödeme yapılmaması ya da sigortacının ödeme yaptıktan sonra rücu yapıp icra başlatması gibi sorunlar ile karşı karşıya kalabildiklerini  söyledi.

Bu tür durumlarda sigortalıların ne yapacaklarını bilemedikleri için hak kaybına uğradıklarına dikkati çeken Hanife Taşçı, sigortalıları bu benzeri hak kaybı yaşayabilecekleri durumlarla karşılaşmaları için eksperlerini hukuk birimi de bulunan, olayı sigorta yasaları ile birlikte hukuksal açıdan da değerlendirebilecek eksperleri tayin etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Taşçı sözlerini, “aracınızın değeri tam olarak almak, icra davalarıyla karşılaşmak istemeyen, sigorta şirketleri nezdinde haklarını tam olarak savunmak isteyenler mutlaka hukuk birimine sahip, hukuki danışmanlık da verecek sigorta eksperlerini tercih etsinler. Sigortalıların haklarını aramalarının en önemli koşulu hukuksal destek veren sigorta eksperlik kuruluşlarını tercih etmeleridir” şeklinde tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor