‘Joker’ciler adliyede

ADANA (Ä°HA) – Adana’da sahte belgeler düzenleyip okuma yazma bilmeyen 78 kiÅŸinin yerine sınava girerek ehliyet verdikleri öne sürülen 15 sürücü kursu yöneticisi ile 14 joker adliyeye sevk edildi.  

  Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının soruÅŸturması kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri sürücü kurslarına yönelik olarak çalışma baÅŸlattı.

  Yapılan teknik ve fiziki takibin sonucunda 8 sürücü kursunun sahte belgelerle 78 okuma-yazma bilmeyen ÅŸahsa yerlerine sınava girerek ve sahte belge düzenleyerek ehliyet verdiÄŸini belirledi. Polis yaptığı çalışmada 8 sürücü kursunda 15 yöneticinin bu iÅŸe karıştığını, 22 ÅŸahsın ise joker olarak baÅŸkasının yerine ehliyet sınava girdiÄŸini saptadı.

  Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından 37 kiÅŸi için gözaltı verilen soruÅŸturmada polis ÅŸafak vakti 18 Ocak günü evlere tek  tek baskın yaptı. Ayrıca polis sürücü kurslarında da arama baÅŸlattı. Yapılan operasyonda 5’i kadın 30 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Zanlılar 4 gün boyunca emniyette sorgulandı. Zanlılardan 1’i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken 29 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlıların adını bile yazamayan 78 ÅŸahsa ehliyet verdiÄŸi öğrenildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor