KAHVE SOĞUMADAN ÖNCE

(HABER MERKEZİ)-Japon yazar Toshikazu Kawaguchi’nin Kahve Soğumadan Önce isimli ilk romanı çıktı. Epsilon yayınevi tarafından satışa sunulan kitap yurtdışında satış rekorları kırdı.

1971 yılında Japonya’nın Osaka kentinde dünyaya gelen Toshikazu Kawaguchi Sonic Snail adlı tiyatro grubunda yapımcılık, yönetmenlik ve oyun yazarlığı yaptı. Bir oyun yazarı olarak COUPLE, Sunset Song ve Family Time gibi eserleriyle tanınan yazar, Kahve Soğumadan Önce oyunuyla Suginami Drama Festivali’nde Büyük Ödülü kazandı. Japon yazar Kawaguchi’nin aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlanan ilk romanı Kahve Soğumadan Önce, Tokyo’nun ara sokaklarından birinde, ziyaretçilerinin zaman yolculuğuna çıkabildiği yüz yıllık bir kafede geçiyor. Yurtdışında satış rekorları kıran ve Türkiye’de Epsilon logosuyla okurlara ulaşan roman, sade ama büyüleyici anlatımıyla geçmişle geleceğin bütünlüğünü gözler önüne seriyor. Kahve Soğumadan Önce, Tokyo’da ziyaretçilerinin zaman yolculuğuna çıkabildiği yüz yıllık gizemli bir kafenin dört ziyaretçisinin hikâyesini ve kahve fincana doldurulduğu anda başlayıp kahve soğuyunca sona eren yolculuklarının mucizevi sonuçlarını anlatıyor. Roman, iki genç aşığın, anılarının peşinden giden bir karı-kocanın, sonsuzluğun içinde yeniden bir araya gelen iki kız kardeşin ve yürek titreten bir hasretin merkezindeki bir anneyle çocuğun hikâyelerini ustalıklı bir anlatımla okurlara sunuyor. Kahve Soğumadan Önce, mutlulukla hüznü harmanlayarak aşkı, emeği, pişmanlıkları ve yüzleşmeleri bir arada sunuyor. Yazarın, Suginami Drama Festivali’nde Büyük Ödülü kazanan aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan romanda mutluluk ve gözyaşları, karamsarlık ve umut iç içe geçiyor.

Şimdiki zamanda alınan kararların kıymetini ve gücünü gözler önüne seren bu roman, bambaşka insanlar olarak yollarına devam etme yürekliliğini gösteren karakterleri üzerinden okuyanlarını hayatı sorgulatmaya itiyor.

Toshikazu Kawaguchi’nin kaleme aldığı, Şebnem Tansu’nun dilimize çevirdiği Kahve Soğumadan Önce, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor