‘Kirli ellerinizi Alevilerden çekin!’

(HABER MERKEZİ)-Halklar ve İnançlar Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana’da alevilere dönük saldırı ve tehditleri eleştirerek, “Kirli ellerinizi Alevilerden çekin!” dedi.

Hatimoğulları, “Türkiye’de siyasi otoritenin başı her sıkıştığında, ya etnik ya da inanç gruplarına yönelik bir provokasyon yapıyor, yaptırıyor, yaptırmaya çalışıyor.

Merkezi otorite ve onun kullanışlı aparatlarının en rahat yöneldiği grupların başında da Aleviler geliyor. Alevi canlar, inançlarından dolayı sürekli ötekileştiriliyor, ayrımcılığa maruz kalıyor, kitlesel katliamlara uğruyorlar. Bu yönüyle Maraş, Çorum, Madımak, Gazi katliamları hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

Alevilere yönelik nefret suçları işleyenler etkili şekilde cezalandırılmadığı için, yeni suçların işlenmesi de engellenmemiş oluyor.

Son zamanlarda yine Alevi yurttaşların evleri işaretlenip, duvarlarına ırkçı sözler yazıldığına şahit olduk. Bu provokatif girişimlerin son örneği Adana’da yaşandı.

23 Ağustos 2021 Pazartesi günü Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Uçak Mahallesinde Alevi canların evleri işaretlenip, duvarına “Kızılbaş” ifadesi yazıldığına şahit olduk.

Yine 24 Ağustos 2021 Salı günü de Seyhan’ın Ova Mahallesi’nde ikamet eden bazı Alevi yurttaşların evlerine benzeri işaretlerin çizildiği görüldü.

Alevi canların, Kerbela’nın yasını tuttuğu, aşure lokmalarını barış ve kardeşlik için pay ettiği şu günlerde yapılan bu saldırılar halklarımızı tedirgin etmektedir.

Yetkililerin derhal etkili bir soruşturma başlatmasını, her kim olursa olsun fail/faillerin yargılanmasının sağlanmasını ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor