LİVANELİ ‘LİVANELİ VAKFI’ KURUYOR

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Türkiye’nin önde gelen ve sevilen isimlerinden biri olan yazar, senarist ve yönetmen Zülfü Livaneli, geleceğin edebiyatçılarının ve müzisyenlerinin önünü açmak için bir vakıf kurma kararı aldı. Bu yolda ilk adımını yazar ve gazeteci Nebil Özgentürk ile birlikte attı. Özgentürk, vakfın yönetim kurulunda yer aldığını açıkladı.

‘Livaneli Vakfı’ adında bir vakıf kurma kararı alan Zülfü Livaneli, bunu sosyal medya hesabından duyurdu. Livaneli, Nebil Özgentürk’ün yönetim kurulunda bulunduğu bu vakfın gençlerimiz için çok faydalı olacağını dile getirdi. Vakfın bir yıl edebiyat, diğer yıl müzik, sonraki yıl tekrar edebiyat ve sonraki yıl ise tekrar müzik ödülleri vereceğini söyleyen Livaneli,  “Bir de bu vakıf yüzlerce çocuğumuzu okutacak. Yani, sanat ve kültür yolunda okutacak ve onlara çeşitli burslar verecek” dedi. Bu tür birçok edebiyat ve müzik ödülleri vereceğini dile getiren Livaneli, aynı zamanda vakfın yetenekli gençleri yetiştireceğini ve onlara sanat ışığında yeni bir yol açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Livaneli neyi var neyi yoksa bu vakıf için kullanacağını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: ”Telif haklarımdan gelen gelirim, malım mülküm kısaca her şeyim o vakfın. Nasıl Aziz Nesin böyle bir vakıf kurduysa benim de böyle bir vakfım olacak. Ve her şeyim, yani şu ana kadar edindiğim tüm varlığım vakfa gidiyor. Teliften gelen her şey de yine halka dönecek”

“Devletin yapması gereken şeyleri artık insanlar ve sivil toplum örgütleri yapıyor.”

Başarılı yazar Livaneli, bu vakıf ile yeni romancıların önünü açacaklarını, onlara bu yolda ilerlemelerine devam edebilmeleri için ödüller vereceğini ve gençler adına tanıtım toplantıları düzenleyeceklerini belirtti.  Bunun müthiş bir proje olacağını aktaran Livaneli, aynı zamanda hayallerinin peşinden gidebilmeleri ve ders çalışabilmeleri için gençlere maddi destekte bulunacaklarını da dile getirdi. Bu maddi desteğin ise az bir şey olmadığını ve ciddi miktarda bir destek sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Özgentürk ise, bu konuda “Devletin yapması gereken şeyleri artık insanlar ve sivil toplum örgütleri yapıyor. İnsanlar devletten bir şey alamıyor o yüzden kendileri bir şeyler yapmak durumunda kalıyor” dedi. Özgentürk bu konuda SMA hastalarını örnek verdi. SMA hastaları için de devletin pek bir yardımda bulunmadığını söyleyen Özgentürk, bu hastalar için de halkın kendi arasında yardım topladığını hatırlattı.

“Halk için hizmetkâr gibi çalışacağız.”

Neyi var neyi yoksa bu vakfa adadığını dile getiren Livaneli, “Üstümdeki gömlek dışında her şeyim vakfın” diyerek vakfa verdiği önemi aktardı. “Dolayısıyla bu vakıf çok yararlı bir şey olacak. Devletin yapmadığını, devletin yapmasını durup beklemek yerine biz yapıyoruz” diyen yazar Livaneli, vakfın amacının çocuklarımıza ve gençlerimize yardım etmek olduğunu vurguladı. Bunun dışında bir de sesini duyuramayanlara yardımcı olacaklarını söyleyen Livaneli, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve sesini duyuramayanların sesi olacağız ve onlara nefes sağlayacağız” dedi. Özgentürk ve Livaneli son olarak ise “Halk için hizmetkâr gibi çalışacağız” diyerek konuşmalarını sonlandırdılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor