M1 Adana AVM Sunay Akın’ın ‘Mahya Işıkları’ sohbeti ile aydınlandı

ADANA (BÖLGE)-Yazıları, şiirleri ve tarih dolu hikayeleri ile tanınan Sunay Akın, “Mahya Işıkları” isimli Ramazan Sohbeti’nde birbirinden farklı  ve ilginç hikayeleri ile  M1 Adana ziyaretçilerini bu ramazanda da  tarihte zaman yolculuğuna çıkarttı!..

M1 Adana AVM, dünden bugüne hayata geçirdiği sayısız organizasyon ve etkinlikle bölgenin sosyal kültürel yaşamına bu yıl da Ramazan ayı boyunca renk katmaya devam ediyor. Bu yıl  nisan ayı sonlarında  başlayan ve Ramazan ayı boyunca düzenlenecek olan “SENİN İÇİN” konseptindeki etkinlikler çerçevesinde 10 mayıs cumartesi akşamı şair-tarihçi-yazar Sunay Akın ‘’Mahya Işıkları ‘’ adlı gösterisi ile M1 Adana AVM’de izleyenleri ile buluştu.

Sunay Akın : “ Bugün Cumhuriyetimizde ne varsa kökü hep atalarımızdır, atalarımızdandır.”

Yazıları, şiirleri ve tarih dolu hikayeleri ile tanıdığımız Sunay Akın, birbirinden farklı hikayelerle etkinliğe katılan izleyicileri tarihte  dikkat çekici ve ilginç bir yolculuğa çıkarttı. Geçmişle günümüz arasında köprüler kurarak Ramazan kültürünü yaşatmaya çalışan Sunay Akın’ın  “Mahya Işıkları” etkinliği  kapsamındaki   meddah sunumu M1 Adana’da açık hava etkinlik alanında  saat: 21:00’de başladı‘’Güzel bir ramazan akşamında siz değerli konuklarımız ile bir aradayız. Öncelikle bizleri buluşturan M1 Adana AVM yönetimine çok teşekkür ediyorum. Sevgili dostlar , bugün Cumhuriyetimizde ne varsa kökü hep atalarımızdır, atalarımızdandır. Ramazan ayında bu tür sohbetleri yapmayacağız da ne yapacağız, ramazan gecesi bu güzel insanları değil de kimi anacağız. ’’ diyerek sözlerine başlayan Akın gösteri boyunca sinevizyon eşliğinde  Osmanlı tarihinden günümüze uzanan önemli tarihi kişilikleri ele alıp izleyenleri geçmiş zamandan, günümüze doğru bir yolculuğa çıkardı. Mehmet Münif Paşa, Ahmet Müfit Paşa , Nasrettin hoca yanında bir çok önemli ve tarihimize mal olmuş değerli isimler hakkında birbirinden ilginç öyküler anlatan Akın tarih, sanat ve entelektüel alanda günümüze kadar olan birikimler hakkında kendine özgü tarzı ile sunumu izleyicileri bilgilendirdi. “Meddah 1 saate bin kitabı sığdırabilen insandır” diyen Sunay Akın ‘ın sözleri büyük alkış topladı. Sanatçı Sunay Akın büyük ilgi ile izlenen etkinliği sonrası M1 Adana AVM etkinlik alanında hayranları ve AVM ziyaretçileri  ile fotoğraf çektirerek , kitaplarını imzaladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor