METİN TURUNÇ DESTEK BEKLİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) güçlü rakiplerine rağmen yaptığı 7 karşılaşmayı kazanarak Avrupa şampiyonu olan ve altın kemeri adaya getirmeyi başaran Metin Turunç, destek bekliyor.

Metin Turunç’un başarısında büyük pay sahibi olan, bilgili, deneyimli ve donanımlı antrenör Dindar Gölçek, iddialı konuşarak, “Şayet Metin’e ciddi ve güvenilir bir sponsor bulursak altın kemer sürekli KKTC’de kalır” dedi.

Metin Turunç’un teknik ve güçlü ve istikrarlı bir boksör olduğunu ifade eden Dindar Gölçek, şunları söyledi:

“Metin Turunç, ile birlikte öncelikle KKTC tarihinde ilk kez boks sporunda altın kemeri kazandırmamız çok anlamlı. Bunun değerini adada boks sporuyla ilgilenenler biliyor ve takdir ediyorlar. Bizim hedefimiz bu önemli başarının tüm KKTC’ye yayılmasıdır. Bizler kısıtlı olanaklarla günde sabah ve akşam olmak üzere 4-5 saat antrenman yapmaktayız. Şayet bir hafta antrenman yapmayalım çok geriye gideriz. Metin’in iyi beslenmesi, spor malzemeleri, dinlenmesi ayrıca sağlığına çok dikkat etmesi gerekiyor. Bunu sadece bizler kısıtlı olanaklarımızla yapamayız. Mutlaka sponsor desteği gerekiyor. Başta Cumhurbaşkanımız  Ersin Tatar olmak üzere, bakan, milletvekilleri, boks federasyonu başkanı, hayırsever işadamlarımızın ve sporun paydaşlarının Metin’e destek olmalarını bekliyoruz.”

METİN’İN RAKİPLERİ 5 UZMANLA HAZIRLANIYOR

Boksun diğer sporlardan farklı olduğunu, sadece iyi antrenman yapmanın yeterli olmadığının altını çizen Dindar Gölçek, şöyle devam etti:

“Metin kısıtlı olanaklarla yaptığı 7 maçı da kazandı. Geçtiğimiz günlerde altın kemer müsabakasında Gürcistanlı rakibi kovit olduğu için maç yapmadan hak ettiği altın kemeri tarihinde ilk kez KKTC’ye getirmeyi başardı. Şubat ayı içinde altın kemer için İstanbul’da karşılaşacağı maç çok önemli. Metin bunu yapacak yetenekte. Boks zor bir spor. Yabancı boksörlerin sponsoru olduğu gibi, iyi tesislerde, kaliteli spor malzemeleri, antrenörün yanı sıra, diyetisyen, kondisyoner, spor hekimi, hatta psikolog ile 5 uzman ve ekip çalışmasıyla başarılı oluyorlar. Gerçeği söylemek gerekirse bizim bu imkânlarımız yok. Metin gibi yetenekli boksörü desteklenirse inanıyorum ki altın kemer sürekli olarak KKTC’de kalır.” (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor