OTOGARIN HALİ İÇLER ACISI

Adana otogarı, her gün çok sayıda yolcunun ve yolcu otobüsünün geçtiği yerlerin başında yer alıyor. Her geçen de büyük şehir olmuş bir ilin otogarının içler acısı haline üzülüyor.

Şehirlerarası yolculuk yapanlar bilirler. Ülkemizdeki şehirlerin otogarları yepyeni bir vizyona kavuştu. Bir yerden bir yere seyahat ederken özellikle uzun yol seyahatlerinde çok sayıda ilden geçerek gideceğiz şehre varıyorsunuz.

Seyahat ettiğiniz otobüslerde bu yolculuk esnasında çok sayıda otogara girip girip çıkıyor. Oralardaki otogarlara bakıyorsunuz bir de gelip Adana’dakine bakıp üzülüyorsunuz.

Geride bıraktığımız hafta için Karadeniz’e seyahat etmem gerekti ve otobüse bindim. İlk önce Niğde sonra Kayseri sonda Yozgat derken ardından da Çorum otogarında durdu otobüs. Bu saydığım güzergahların hepsindeki otogarlar temizlik, yenilik ve kalite açısından Adana otogarından kat be kat üstün durumdalar.

Seçim zamanı geldiğinde seçim vaatleri arasında genellikle yol yapacaklarını, park yapacaklarını, köprü yapacaklarını vaat edip duruyor adaylar.

Vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirdikleri de ortada zaten. Seçim yaklaştıkça, başkan adaylarının  Adana otogarını yenileyeceğiz, temiz modern bir görünüme kavuşturacağız gibi sözler vaatlerinde yer almaya başladı. Seçim bittikten sonra kim seçilirse seçilsin ben bu olayın takipçisi olacağım.

Otogar deyip geçmemek lazım benim kanaatime göre. Çünkü otogarlar, şehirlerin gelişmişlikleri hakkında bilgi veren en temel semboldür. Adana’ya gelsin ya da gelmesin otogara yolcu bırakmak ya da yolcu almak için yüzlerce onlarca otobüs her gün terminale giriyor.

İçindeki yolcular aşağıya bile inmeseler otogarın bu halini görünce şehir hakkında az çok fikir sahibi olabiliyorlar. Böyle bir otogarı görenlerin Adana hakkında iyi bir kanıya varacaklarını sanmıyorum.

Bu nedenle yetkililere söylüyorumki bir an önce bu garibanlıktan kurtarın otogarı. Her şehrin otogarının içi, peronları, oturma yerleri, bekleme salonları, yürüyüş yerleri o kadar mükemmel iken bizim o otogarımızın perişanlığına son verin.

Şuanda bir seçim döneminin içindeyiz. Normal şartlarda göremeyeceğimiz siyasileri görmeye başladık. Oy istemek için genellikle pazarlarda ve esnafların arasında gezip duruyorlar.

Adana’ya yazık oluyor, Adana’nın en temel ihtiyaçları görülmüyor, yok sayılıyor. Çare üretilmiyor, sorunlar görmezden geliniyor.

Böylesi bir otogar Adana’ya yakışmıyor anlayın artık.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor