POLİS SİLAH KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

(HABER MERKEZİ)-Adana’nın da içinde bulunduğu 66 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara, silah kaçakçılarına yönelik olarak ‘MERCEK’ operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda silah bulunurken,  716 kişi de gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında 66 ilde gerçekleştirilen mercek operasyonları kapsamında 526 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkı tabanca, 10 uzun namlulu tüfek, 58 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olaylarla ilgili 716 kişi gözaltına alındığını söyledi.

Bakan Yerlikaya daha sonra şöyle devam etti;

“Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız.

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Bursa, Mersin, Gaziantep, Samsun, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Elazığ, Kocaeli, Tekiradğ, Denizli, Aydın, Erzurum, Isparta, Trabzon, Edirne, Kahramanmaraş, Osmaniye, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Batman, Bingöl, Çanakkale, Eskişehir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Afyonkarahisar, Bilecik, Düzce, Erzincan, Gümüşhane, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Mardin, Muş, Şırnak, Zonguldak,Ağrı, Amasya, Bartın, Bayburt, Burdur, Giresun, Hakkari, Kırklareli, Rize, Siirt, Tokat ve Van’da olmak üzere 66 ilimizde son 3 gün içinde yapılan operasyonlarda toplam 629 szilah yakalandı. Bazı şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ve gözaltına alınan şüpheliler:

-İstanbul’da 116 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken 149 kişi gözaltına alındı.

-İzmir’de 33 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ile birlikte 46 kişi gözaltına alındı.

-Adana’da 25 tabanca ele geçirilirken, 38 kişi de gözaltına alındı.

-Konya’da 25 tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili 29 şüpheli silah kaçakçısı gözaltına alındı.

-Bursa’da 24 tabanca ele geçirilirken, 29 kişi de gözaltına alındı.

-Mersin’de 24 tabanca ele geçirildi, 27 kişi de gözaltına alındı.

-Gaziantep’te 23 tabanca ile birlikte 29 kişi gözaltına alındı.

-Samsun’da 21 tabanca ele geçirilirken, 26 kişi de gözaltına alındı.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarma mensuplarımızı ve kahraman Emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum.

Aziz milletimiz müsterih olsun, ruhsatsız silah temin edenler ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz bundan sonra da kararlılıkla sürecektir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor