SALGIN ORTAMINDA MİLLİ TAKIMIN BAŞARISI VE LETONYA MAÇINA SEYİRCİ ALINMASI

Türk Milli Futbol takımı 2022 Dünya Kupası Eleme karşılaşmasında önce G grubun güçlü ekiplerinden Hollanda’yı 4-2, ardından Norveç’i 3-0 yenerek averajla liderliğe yükseldi ve yıllardır süregelen ezikliğimizi bir nebzede olsa giderdi.

Bu bağlamda; başta Teknik Direktör Şenol Güneş olmak üzere, sahada basmadık yer bırakmayan, kazanmaya şartlanan, rakibe gol şansı vermeyen, rakip kaleciyi sürekli rahatsız eden, coşkulu, istekli oynayan, arkalarında 83 milyon vatandaşı düşünen tüm futbolcuları kutluyorum. Son 20 yılda belki ilk kez bu denli farklı galibiyet ve rahat maçlar izleme olanağı bulduk.

Şenol Güneş’in tüm başarılarını “tesadüf” gören diğer antrenörler ve spor medyası da gerçeği göz ardı etmemeli. Bu denli zor maçlardan alnının akıyla çıkan ve tarihimizde ilk kez 2002 yılında dünya üçüncülüğü kazanan takımın başında da bulunan Şenol Güneş’in ve yüreğiyle oynayan “savaşçı” futbolcuları kutlamak gerekir.

Bugün grupta hiç puanı bulunmayan Letonya ile İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacağız. Elbette bu gibi karşılaşmalar daha zor geçer. Grupta en zayıf halka görünen Letonya fazla adamla savunma yaparak kapanacaktır. Okyanusları rahatça geçen milli takımın derede boğulacağını sanmıyorum. Şenol hoca gereken önlemi alacaktır.

Salgın maalesef dünya genelinde bir türlü hızını azaltmadı. Türkiye’de de vaka ve ölüm sayısı 5-6 ay öncelere döndü. Türk Milli takımında da 3 futbolcumuzun testi pozitif çıktı. Norveç hükümeti FİFA’ya başvurarak korana nedeniyle maçı İspanya’nın Malağa’da ki La Rosaleda Stadı’nda oynanmasını talep etti. Aynı şekilde Azerbaycan ile Portekiz karşılaşması da İtalya’da oynandı.

Diğer ülkeler salgının önemi ve ciddiyetini yeteri kadar kavramasına rağmen. Bizler bu konuda hayli pişkin, olgun ve larç davranıyoruz.  Elbette seyirci 12. Güç ve hayli etkili. Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir Letonya maçında Atatürk Olimpiyat Stadı’nın 76 bin 761 seyirci kapasitesi bulunduğunu bunun yüzde 15’i olan 11 bin 500 seyirciyi maça alacaklarını açıklaması sağlık bilimcileri endişeye düşürdü. 

Türkiye’de süper lig maçlarına seyirci alınmazken, milli maç nedeniyle ayrıcalıklı davranmak ne kadar doğru olacak? Dileriz, stada alınacak 11 bin 500 kişi tüm stada yayılır, istenmeyen salgın olayları yaşanmaz. Sürekli gündemi değişen, sorunlarla boğuşan ülkemizin bu gibi sevinçlere ihtiyacı var. Milli takıma başarılar diliyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor