SAYIN ÖMER ÇELİK’E AÇIK MEKTUP

Sayın Ömer Çelik, 15 Haziran 1968’de, yani bizim gazeteciliğe başladığımız yıllarda Adana’da doğmuşsunuz..Yani buram buram Çukurova çocuğusunuz.. Kendinizi çok iyi yetiştirmiş, Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı olmuş, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirmişsiniz.. Yüksek lisansınızı da Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi alanında yapmışsınız, Adana Milletvekili olarak 22 ve 23. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği görevinde bulunmuş, 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuş, bakanlık yapmışsınız..

Bir Adanalı olarak sizinle gurur duyuyoruz.

Sizinle  AK Parti’nin kuruluş döneminde ve çeşitli etkinliklerde karşılaştık. Gerçekten, kompleksi olmayan, insani ilişkilerde ve toplumsal olaylarda son derece duyarlı biri olduğunuzun yakın tanıklarındanız..

Sayın Ömer Çelik, ulusal meselelerde olduğu gibi memleketiniz Adana için de duyarlı olduğunuzu biliyoruz..

Şu anda partinin önemli yetkililerinden ve hükümet düzeyinde etkili bir isim olmanız bizi gururlandırıyor.. Önceliğinizin her zaman Adana olduğunu da biliyoruz. Geçmişte sizin de hayat hikayenizde gazetecilik vardır, bizim gibi..

Gazetecilikte fikri takip önemlidir.

Sayın Ömer Çelik, sizden bir Adanalı, bir gazeteci, bir parlamenter, bir partinin önde gelen isimlerinden biri olmanız nedeniyle bir ricada bulunacağız.

Bilindiği gibi Adana’nın en merkezi ve en değerli yeri RTÜK tarafından satışa çıkarıldı.. Kapalı zarf usulüyle yapılan bu ihalenin şeffaf olması gerekir.. Ancak, yapılan ihaleye kimlerin katıldığı, ne kadar teklif verdikleri, yani kaça satıldığı konusunda bir bilgi alamıyoruz.. Bütün kapıları aşındırdık, devlet sırrı gibi gizlendi. Oysa, kamu ihalelerinin sizin de bildiğiniz gibi şeffaf olması gerekir.. Kamu malı satışa çıkmış ise sonucu da kamuya açıklanmalıdır..

Ne yazık ki, çok sayıda milletvekili devreye girmesine rağmen bu konuda bilgi alamadıklarını belirttiler..

Sizden rica ediyoruz.. RTÜK’ün arsa satışına kimlerin katıldığı, ne kadar teklif verdikleri konusunda Adana kamuoyunu bir Adanalı eski bir milletvekili olarak bilgilendiriniz..

Devlet ihalelerinde şeffaflık esas ilkeleri gereği bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

Konu değişik şekillerde yorumlanmaktadır.. Spekülasyonlara daha fazla yol açamadan, sizin aracılığınızla kamuoyu aydınlatılabilirse son derece memnun kalacağız..

Saygılarımızla

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor