SAYIN SARIEROĞLU BAŞKAN DEĞİL, ŞOVMEN Mİ İSTİYOR?

Sayın Jülide Sarıeroğlu Adana’dan çıkan her kadın milletvekili gibi gururumuzdur. Önce iki kez Ankara Milletvekili olmuşsa da, kentimizin köklü ailelerinden birine mensubiyetiyle bizce Adanalıdır. Yüreğinin Adana için çarptığını da kabul edenlerdeniz. Bakanlık deneyimi  olduğu gibi, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanıdır.

SAYGIN VEKİLİMİZE SORMAK HAKKIMIZ

Sarıeroğlu, birkaç gün önce Zeytinburnu Millet Bahçesinin açılışında konuştu. Önce İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı ele aldı. Ardından da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ı hedefine koydu. Şuna, buna dokunurken, bir de “Adana’da yangın oldu, orman yangını, bir hafta boyunca biz belediye başkanını görmedik. Vatandaşın derdiyle dertlenmeyen, vatandaşın yanında olmayan, sadece hamaset yapan, slogan atan, billboard belediyeciliği yapanların inanın Türkiye’ye verebilecekleri hiçbir şeyleri yok. Biz enerjimize, azmimize, vizyonumuza inanıyoruz. Sürekli sahalardayız, vatandaşlarımızla iç içeyiz” dedi.

Adana’da yakın geçmişte bir hafta süren orman yangınını duymamıştık. Orman Bölge Müdürlüğündeki dostlarımızla konuştuk. Onlar da duymamış, iyi mi!.. Zeydan Başkanı arayıp sorduk: Adana’da bir hafta süren orman yangını olmuş, haberiniz olmadı da onun için mi görünmediniz? Başkan da, tıpkı Orman Bölge Müdürlüğündeki dostlarımız gibi bu yangından habersiz. Üstüne üstüne gidince de, “Bu tür söylemleri ciddiye almıyorum. Her orman yangınında ilçe başkanları koşturuyor ve ayrıca bensiz tek bir yangın söz konusu değildir. Bir gün önce kırılmış kaburgalarıma rağmen dişimi sıkıp yangın mahalline gittim. Her duyumda, itfaiye departmanımızı seferber ettik…” dedi. Okunduğu başka konular da var, sırası gelince ayrıca değiniriz.

YA SİZ, SAYIN SARIEROĞLU

Zeydan Karalar’ı savunmak gibi bir niyetimiz yok. Zaten sizin tenkit ettiğiniz temel olguların ardına “Şovmen mi gerek?” sorusunu görüyorum.  Asıl önemli nokta, sizin Adana’ya neler verdiğiniz?

Örneğin, 29 Ekim’e dakikalar kalmışken, Şakirpaşa Hava Limanı’nın kapanıp kapanmayacağını bilmiyoruz. Sizin bu konudaki tutum ve gayretleriniz nedir?

Örneğin, Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği Metro İkinci Etabı için hazırlanan dosya onaylanmadı. 56 bin nüfuslu Üniversite ve günlük 25 bini aşkın ziyaretçisiyle üniversite hastanesi dışında on binlerin akın ettiği yeni stadyumu dikkate alırsanız, bu projenin Adana’ya neler kazandıracağını elbette takdir edersiniz. Buna ne diyorsunuz? Bilmek isteriz.

Örneğin, Zeytinburnu’nda Millet Bahçesi açılışını yaparken, Adana’daki Millet Bahçesi inşaatının yerlerde sürünmekte olduğu ve ikinci müteahhidin de ortalarda görünmediği aklınıza gelmedi mi? Burada açılan dev çukurlarda birikmiş su nedeniyle sivrisinek için mükemmel ortam oluştuğunu ve çevrenin giderek kirlendiğini görmeksizin belediyeye yüklenmek sizce doğru mu? Bilmek isteriz.

Çok daha önemlisi, Türkiye’nın en fakir ve işsizlik sorunu başından aşkın en biçare kentimizin ekonomisi için neler düşünüyorsunuz, mecliste neler yapıyorsunuz? Bilmek isteriz.

Sayın Sarıeroğlu, Değerli Vekilim, gururumuz olduğunuzu içtenlikle söylüyorum ve tekrar seçilmenizi de tüm kalbimle istiyorum.  1957’den bu yana olan siyasi gelişmelerin tanığıyım. İnanınız, başkalarını karalayarak yapılan propaganda sadece propaganda sahibine zarar verir. Bilmenizi isteriz.

Başarı dileklerimiz ve saygı ile,

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor