ŞİMŞEK HAKEME İSYAN ETTİ

Adana Demirspor-Trabzonspor maçına hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve VAR hakemi Özgür Yankaya damga vurdu. Yaşar  Kemal Uğurlu, 2.dakikada Abdulkadir Ömür’ün kendini yere bırakmasına penaltı verirken, kaleci Muric penaltıyı kurtardı ancak VAR hakemi özgür Yankaya penaltıyı tekrar ettirdi.

Bu kararlar ile henüz maçın başında Adana Demirspor’u mağlup duruma düşüren hakem heyeti, başta başkan Murat Sancak olmak üzere teknik direktör Vincenzo Montella, stada gelen seyirciler ve sosyal medyada taraftarların tepkilerin hedefinde yer aldı. Bununla da kalmayan Yaşar Kemal Uğurlu, ilk yarının sonuna 6 dakika ekledi ama mücadeleyi 49.10’da yani 4 dakika uzatıp bitirdi. Sonrasında hatasını fark edip, oyuncuları sahaya davet edip, süreyi tamamladı. Bu da spor yorumcuları tarafından tepkiyle karşılandı.

‘TÜRKİYE TİYATRO SEYRETTİ’

Adana Deamirspor Başkanı Murat Sancak, karşılaşmanın ardından maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yu hedef aldı. Sancak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Statta olsaydım 3 tane televizyon kırmıştım, maalesef cezalı olduğum için kıramadım. Beşiktaşlılar kusura bakmayın, tiyatro seyretti tüm Türkiye. Ne diyeyim şimdi hazır ve nazır bekliyorlar ceza vermek için. Söylenecek şeyler söylendi, bekliyorum, ben de izliyorum. Bu Yaşar Kemal Uğurlu, Özgür Yankaya ne olacak? Ama kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Taraftarlarımızı provoke etmek istediler ama sağduyulu taraftarlarımız bu oyuna gelmediler, sağolsunlar. Kursaklarında kaldı ve maçlarına ulaşamadılar. Onlar kendilerini biliyorlar, gün ola hayrola. Onurlarıyla eksiklere rağmen mücadele eden takımımı tebrik ediyorum.”

‘BU ŞEHRİN HAYALLERİYLE KİMSE OYNAYAMAZ’

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Trabzonspor maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu’yu eleştiren Montella, “Bu şehrin hayalleri ile kimsenin oynayamaz. Biz Avrupa için hala yarışın içerisindeyiz. Ben 40 yıllık futbol hayatımda asla hakemleri konuşmak istemedim, ancak son 10 maçımıza baktığınız zaman bazı art niyetler var. Bu şehrin hayalı var, bizim bir hayalimiz var, bakıyorsunuz bugün stad tıklım tıklım dolu. Herkes hata yapabilir, ben de yanlış kadro çıkartabilirim, oyuncularım da, rakip oyuncular da hata yapabilir. Ancak bi hakem VAR sisteminin olduğu bir yerde daha ilk dakikada böyle bir hata yapıp bizim hayallerimizle oynayamaz. Özür diliyorum böyle konuşmak istemezdim ancak bazı şeyleri kabul edemiyorum” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor