ŞİMŞEK TAM GAZ

Adana Demirspor, Pazar günü deplasmanda Altay ile karşılaşacağı karşılaşmanın hazırlıklarına Teknik Direktör Vincenzo Montella gözetiminde yapılan antrenmanla devam etti. Mavi-Lacivertliler hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla devam edecek.

Süper Lig’in 13.haftasında Altay’a konuk olacak olan Adana Demirspor, rakibine karşı 33 yıldır kazanamıyor. O dönemdeki adı 1.Lig olan Süper Lig’de 21 Şubat 1988’de kendi evinde Altay’ı yenen Mavi-Lacivertliler, daha sonra liglerde 16 kez karşı karşıya geldiği rakibine 11 kez mağlup oldu. İki takım arasındaki 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bu periyotta Adana Demirspor sadece 26 Eylül 2007’de Ziraat Türkiye Kupası’nda Altay’ı 1-0’lık  skorla mağlup etti. 26 yıl sonra Süper Lig’e dönen Mavi-Lacivertliler 16 puan toplayarak 10.basamakta kendine yer bulurken, 18 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Altay ise aynı puanla 11.sırada yer aldı. Adana Demirspor, Altay ile geçen sezon 1.Lig’de oynadığı iki maçı da kaybetti.

Süper Lige bu sezon yükselen ve yapmış olduğu transferlerle adından söz ettiren Adana Demirspor’da gözeler devre arasında takıma katılması planlanan isimlere çevrildi. Buna göre Adana Demirspor’un Galatasaray’da fazla şans bulamayan Aytaç Kara için girişimlere başlayacağı öğrenildi. Başarılı orta saha oyuncusuyla menajerler aracılığıyla görüşmeler başladı. Aytaç’ın daha fazla süre almak adına gelen tekilfleri değerlendirdiği ifade edilirken, Adana Demirspor oyuncuyla söz kestikten sonra Sarı-Kırmızılı kulüple masaya oturacak. İlk etapta kiralık olarak gerçekleştirilmesi planlanan transferin bonservisle de bitme durumunun olabileceği gelen haberler arasında. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Adanalı olan Fatih Terim’in, oyuncu istediklerinde Demirspor’a kolaylık yapması gerektiğini vurgulamıştı. Teknik Direktör Montella da Aytaç’ı takımında görmeyi istiyor. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor