Şimşek umutlarını son haftaya bıraktı: 3-2

STAD: Ümraniye Hekimbaşı

HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Mehmet Kısal, Mustafa Savranlar

ÜMRANİYESPOR: Burak Öğür, Vasco Herculano Salgado, Alaaddin Okumuş, Tomislav Glumac, Yunus Emre Gedik (Dk.46 Mücahit Can Akçay), Bahadır Taşdelen (Dk.89 Tarık Tekdal), Chukwuma Akabueze,. Gökhan Süzen, Ajdin Hasic, Muhammed Gönlüaçar, Ghislain Gimbert (Dk.46 Honore Gomis)

ADANA DEMİRSPOR: Kurtuluş Yurt, Milan Mitrovic, Semih Güler, Osman Tarık Çamdal, Mehmet Uslu, Aias Aosman (Dk.69 Tevfik Altındağ), Sinan Kurt, Hasan Kılıç, Erkan Zengin, Pa Amat Dibba (Dk.,56 Berk Yıldız), Mehmet Akyüz (Dk.86 İbrahim Kone)

GOLLER: Dk.9, Dk.28 (penaltıdan) Erkan Zengin, Dk.54 Pa Amat Dibba (Adana Demirspor), Dk.58 Gökhan Süzen (penaltıdan), Dk.65 Ajdin Hasic Ümraniyespor

SARI KARTLAR: Ajdin Hasic, Tomislav Glumac (Ümranyespor), Kurtuluş Yurt (Adana Demirspor

KIRMIZI KART: Dk.88 Tomislav Glumac (Ümraniyespor)

Adana Demirspor, mutlak galibiyet için gittiği İstanbul’da Ümraniyespor’u kaptanı Erkan Zengin’in 2 gol bir asistle yıldızlaştığı karşılaşmada 3-2 yenerek işi son haftaya bıraktı. 

Lider Hatayspor’un Adana deplasmanında Adanaspor’u 2-1 yenerek Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. Erzurumspor da zorlu Altay deplasmanından 1-0 galibiyetle ayrılınca Adana Demirspor üçünü sırada kaldı. Mavi-Lacivertli bu hafta sonu kendi sahasında İstanbulspor’u ağırlarken, rakibi Erzurumspor da kendi sahasında Ümraniyespor ile karşılaşacak. Şampiyonluk için Adana Demirspor, bu maçtan galip ayrılıp, rakipi Erzurumspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. Maçın 9. Dakikasında Tarık Çamdal’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Erkan Zengin gole çevirerek Adana Demirspor’u 0-1 öne geçirdi.

Golden sonra Demirspor özellikle Tarık ve Erkan ile sağ kanadımızdan getirdiğimiz toplarla Ümraniye karşısında gol aradık. O anakadar hiçkalemize gelmeyen Ümraniye, hakemin yarattığı bir penaltı ile gole çok yaklaştı. Bu dakikada penaltıyı kullanan Gimbert topu üstten auta göndererek pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın 28. dakikasında Erkan Zengin’in ceza alanı içine getirdiği topla mücadele eden Dibba’ya yapılan hareketi karşılaşmanın hakemi Suat Aslanboğa penaltı olarak değerlendirdi. Maçın 3. penaltısını Erkan Zengin kullandı ve durumu 0-2’ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda daha kontrollü bir oyunu tercih eden Demirspor,kalesinde Ümraniye ataklarını da görmeye başladı. Ancak ikinci yarının en tehlikeli pozisyonunu ceza alanı içine Sinan’ın getirdiği top ile Aosman yakaladı. Aosman’ın vuruşu az farkla auta gitti. Karşılaşmanın 56. Dakikasında Erkan Zengin’in müthiş ara pası ile ceza alanına giren Dibba Demirspor’un 3. golünü kaydetti. Bu golden birkaç dakika sonra ceza alanımız içinde yaşanan bir karambolde hakem karşılaşmanın 4. penaltısına hükmetti. Bu penatıyı gole çeviren Gökhan Süzen durumu 1-3’e getirdi.

Karşılaşmanın 65.dakikasında kullanılan bir taç atışında top ceza alanımıza geldi. Rahat pozisyonda topu elinde kaçıran Kurtuluş, Hatiç’in ayağından golü yememize neden oldu 2-3. Bu dakikadan sonra Brk, Sinan ve Mehmet Akyüz ile rakip kalede gol arayan Demirspor, yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Karşılaşmanın son dakikalarında her iki kalede de tehlikeler yaşanırken 88.dakikada Ümraniye’den Glumac kırmızı kart gördü.

BAŞKAN MAÇI VİNÇTEN İZLEDİ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, daha önce Adana’daki maçları apartmanların balkonundan izlerken, dün de C.G. Ümraniyespor maçını stadyum dışında vinç yardımı ile oluşturulan platformun üzerinde izledi ve takımına destek verdi. Başkan Murat Sancak’ın Adana Demirspor sevgisi hiçbir engel tanımadığı ve ne olursa olsun her zaman takımının yanında olduğunu gösterdi. (HABER: Murat ÖZKARDEŞ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor