Sümer, “Ceza infaz koruma memurları çözüm bekliyor”

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Ceza İnfaz Koruma Memurlarının sorunlarını ve taleplerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.  Orhan Sümer, “Ceza İnfaz Koruma Memurları haklı talepleri çözüm bekliyor” dedi.

İNFAZ KORUMA MEMURLARINA VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Orhan Sümer, “Cezaevlerinde büyük zorluklar içerisinde görev yapan ve önemli güvenlik sorunlarıyla karşılaşan infaz koruma memurlarının sorunları çözüm bekliyor. İktidar defalarca söz vermesine rağmen iş çözüm üretmeye gelince adım atmıyor. Psikolojik olarak en zorlu memurlar kapsamında bulunan Ceza İnfaz Koruma Memurlarının dayanacak gücü kalmadı.”

SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Orhan Sümer, “Sorunların çözümü için infaz koruma memurlarının emniyet hizmet sınıfına geçirilmesi, cezaevi döner sermayesinin tüm personele dağıtılması, sözleşmeli-kadrolu personel ayrımının kalkması, yıpranma haklarının geriye doğru işletilmesi, denetim personeline yıpranma hakkı verilmesi, 3600 ek göstergeye infaz koruma memurlarının da dâhil edilmesi, mevzuatın güncellenmesi, görev tanımlamasının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Defalarca gündeme gelen haklı taleplerine artık çözüm bulunmalıdır.”

TÜM MEMURLAR SIKINTI İÇİNDE

Orhan Sümer, “ Memur sınıfında görev yapan tüm vatandaşlarımız sıkıntı içinde. Ekonomik sorunların en çok etkilediği sınıflardan birisi de memurlarımız. Sosyal haklarında iyileştirme olmadığı gibi maaşları her geçen gün enflasyon altında eziliyor. Üzerine bir de iş yerlerinde yaşanan liyakatsiz atamalar, yanlış politikalar, memurlarımızı her geçen gün daha da zorluyor.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor