SURİYELİ ÖĞRENCİLER

ÖSYM’nin açıklamasına göre 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 131.746 Suriyeli öğrenci kura ile üniversitelere yerleştiriliyor.

Her ay bu öğrencilere 800 TL öğrenim yardımı yapılacak!..

Bu açıklamayı okuyunca bir eğitici-emekli öğretmen olarak kan beynime sıçradı. Bu ülkede ne yapılmak isteniyor. Bir taraftan ülke yağma Hasan’ın böreği gibi yağmalanırken, israf ve talan politikas ıile hazine boşaltılırken, ülkenin kaynakları beş milyonun üstündeki Suriyeli mültecilere aktarılırken şimdi de 131746 Suriyeli öğrenciler kura ile üniversitelere yerleştirilecek ve her öğrenciye de ayda 800 TL eğitim yardımı yapılacakmış!…

Her öğrenciye aylık 800 TL eğitim yardımı yılda 8 aydan; 8X800: 6.400 TL (Altı bin dörtyüz) yapıyor. Bunu 131.746 öğrenci üzerinden hesaplarsak 6400X131746: 843.174.400 (Sekizyüz kırk üç milyon yüz yetmiş dörtbin dört yüz TL) tutuyor.

Dışarıdan saman ve ayçiçek çekirdeği kabuğu ithal edecek duruma gelmişiz, Covid-19’la mücadelede 65 yaş ve üstüne kolonya dağıtma sözü vermişiz, ama dağıtamamışız, beş maskeyi dağıtımamışız!.. Ama Suriyeli çocukları bizim çocuklarımızın hakkı olan üniversitelere kura ile ve sınavsız yerleştiriyoruz.

Bunun anlamı beş milyon Suriyeli’nin ülkeye yerleştirilmesinin tek bir nedeni vra. Ülkedeki demokratif yapıyı değiştirmek.

Ülkeyi Osmanlı özlemiyle buluşturmak için Demokratif yapıda Araplaşmayı egemen kılmak. Biat eden bir demokratif yapıyı egemen kılarak Halifeliği geri getirmek ve İçişleir Bakanı Süleyman Soylu’nun ağzından kaçırdığı “Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin ebedi ve değişmeyen Başkanı olacaktır” sözünü kabullenecek bir  toplum yapısı oluşturma çabalarının bir başka kesididir bu yapılanlar.

Ülke yaşanan bu pandemi salgınının yarattığı işsizlik ve piyasa durgunluğu ile sos verirken, AKP ve yöneticileri Ali Baba ve Kırk Haramilar gibi saldırdıkça saldırıyorlar.

Bir gün bütün bu olumsuzluklara dur diyen, bıçak kemiğe dayandı, bu ülke sizin babanızın çiftliği olsa bile böyle vurdum duymaz davranamazsınız diyecek bilr direnç gösterilecektir kanısındayım.

Şu anbaşta ülke aydınlarının başı boşluğu ve örgütsüzlüğü AKP ve yöneticileri köpeksiz bir köy bulmuşlar sopasız geziyorlar.

Bu arada, önceden öğrencilerimize ödenen eğitim yardımı ödeyemeyen 100 bin öğrenci için icra takibi yapıldığını da hatarlatalım..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor