TSYD KUPASI 20 YIL ARADAN SONRA NEDEN YENİDEN YAPILMASIN ?

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)  Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u Nakkaştepe’de bulunan Koç Holding’de ziyaret ederek, en son 1999 yılında oynanan TSYD Kupası’nın yeniden yapılması için destek istedi.

Saygın, varlıklı, ailece Atatürkçü,  hepsinden öte mütevazı olan Ali Koç, TSYD Kupası’nın önemine vurgu yaparak, 20 yıl aradan sonra turnuvanın yeniden yapılması için gerekli kolaylığı sağlayacağını ve katkı koyacağının sözünü vermesi beni heyecanlandırdı.

Nihat Geven’in başkanlığı döneminde 6 yıl TSYD Adana Şubesi’nin genel sekreterliği görevinde bulundum. Adanaspor, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor, Tarsus İdmanyurdu, İskenderunspor, Osmaniyespor, Gaziantepspor gibi komşu takımlarının sezon öncesinde ki karşılaşmaları kıran kırana geçer, taraftarlarda büyük heyecan ve keyifle maçları izlerlerdi.

Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir ve Adana’da gerçekleştirilen TSYD Kupası’na katılan kulüpler, yönetmelik gereğince maç hasılatından kendilerinin alması gereken parayı TSYD’ye bağışlarlardı. Stat kirası, görevlilerin ücretinden geriye kalan para, yeterli geliri bulunmayan TSYD için ilaç gibi gelirdi.

Spor kulübü başkanları bir sezon boyunca sayfalarında ve ekranlarında dakika dakika maçlarını veren, basın toplantılarını, antrenör, yöneticilerin görüşlerini aktaran,  fotoğraflayan, görüntüleyen medya mensuplarının mesleki olarak bağlı olduğu TSYD’nin sezon öncesinde gerçekleştirilen turnuvasına katılmaları konusuna sıcak bakmaları gerekmez mi?

TSYD Kupası’nın yeniden başlaması için yeşil ışık yakan, destek veren çağdaş Başkan Ali Koç’u kutluyoruz. Aynı duyarlılığı diğer kulüp başkanlarının da göstereceğine inanıyorum. Yeter ki diğer TSYD şube başkanları da TSYD Genel Başkanı Oguz Tongsir gibi ciddi bir şekilde işi kovalasın ve çaba göstersin.

Adana TSYD Şube Başkanı Kurtul Çakın, babası eski Çukurova Gazeteciler Cemiyet (ÇGC) Başkanı’mız Kurtar Çakın ile Başkent Ankara’da iyi gazetelerde görev yapan, Adana sevdalısı, eski milli futbolcu dayısı Metin Gören’i model alarak iyi gazeteci oldu. Ayrıca, kısa zaman içinde üyelere yönelik, Merhum Çoban Yurtçu, Ekrem Acarçelik ve şimdilerde rahatsız olan 20 yılı aşkın başkanlık yapan Nihat Geven ve bir önceki başkan Adnan Poyraz’a göre ses getiren önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Üyelerin sağlık taramasından geçirilmesini sağladı. Geleneksel spor başarı ödüllerini gerçekleştirdi. Üyelere Ramazan kolisi dağıttı. Portakal Çiçeği Karnavalı’nda açtıkları stantta elde edilen geliri Mehmetçik Vakfına bağışladı. Çukurova Üniversite’si Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören çocuklara alt değiştirme bezi ile ıslak mendil bağışında bulundu. Üyeler arasında 10 yılı aşanlara plaket verildi. Hepsinden öte kurumsallaşmaya önem verdi.

Spor medyası olarak gücümüzün farkında değiliz. Kurtul başkan, bu günden tezi yok, yeni sezonda özlemini duyduğumuz TSYD Futbol Turnuvası’nın yeniden başlatmak için başta Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak ile Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül’ü ziyaret ederek turnuva sözünü almalıdır. Nezaketli, saygılı ve tüm spor medyası tarafından sevilen Kurtul Çakın’ın bunu becerecek yetenekte olduğunu biliyorum.

Hatta ziyaret edeceği kulüp başkanlarına, Kurtar Çakın, Nihat Geven, Nevzat Uçak, Muzaffer Bal, Hürriyet’in Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz, Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte gitmesi çok yararlı olur kanısındayım. Bu ekiple gidildiğinde, daha önceleri konuya sıcak bakmayan kulüp başkanlarının düşüncelerinin değişeceği kanısındayım. NEDEN OLMASIN……..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor