Ulaştırıcı: Sosyal patlama sokaktan başlayacak

DEVA Partisi Seyhan İlçe Başkanlığı; Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanı Necati Ulaştırıcı, pandemi sürecinde görmezden gelinen sokak satıcılarının sorunlarını yerinde dinleyip, farkındalık sağlamak amacıyla bir rapor hazırladı. Ulaştırıcı, ‘’Sokaklar çıkmaza döndü. Günlük 20-30 lira kazançla evlerini geçindirmeye çalışıyorlar. Böyle giderse sosyal patlama kaçınılmaz’’ dedi.

 (HABER MERKEZİ)-DEVA Partisi Seyhan İlçe Başkanlığı; Eğitim, Sağlık, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanı Necati Ulaştırıcı, seyyar satıcıların pandemi sürecinde yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Sokaklardaki durum iyice çaresizliğe döndü. Sokaklar çıkmaza döndü diyebiliriz. Kimse evine ekmek götüremiyor” dedi. 

‘ACİL EYLEM PLANLARI OLUŞTURULMALI’

Kentin cadde ve sokaklarında geçim savaşı veren sokak satıcılarıyla görüşerek, yaşadıkları soruları yetkililere iletmek üzere rapor haline getiren Başkan Ulaştırıcı, “Pandemiden etkilenen en önemli kitlelerin başında seyyar satıcılar gelmekte. Yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin çalışma yapılması ve acil eylem planlarının oluşturulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘İÇLERİNDE ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VAR’

Ulaştırıcı, Türkiye’de 6 milyona yakın insanın geçimini sokaklarda, günübirlik işlerde, pazarlarda, seyyar satıcılık, gündelikçilik, hurdacılık, atık toplayıcılığı yaparak sağladığına dikkat çekti. Bu kesimde,  pandemi nedeniyle devreye giren kısıtlamalarla birlikte geçim sıkıntısının daha ağır hissedilmeye başlandığını kaydeden Necati Ulaştırıcı, şunları söyledi; “Her şeyden önce pandemi sürecinde sokaklarda insan kalmadı. Çalıştıkları şartlar çok zor… Bu insanların hiçbir güvencesi yok, günübirlik geçinen arkadaşlarımız… İnsanların ek bir geliri yok. Günlük kazandıkları para maksimum 100 lira… Pandemi sürecinde ise insanların günlük kazançları 30 liraya düştü. Pandemi süreci sadece sokak esnafını değil bütün esnafı mağdur etti. Seyyar ise açlığa terk edildi. İçlerinde atanamayan öğretmen arkadaşlarımız var. Sokaklardaki durum iyice çaresizliğe, sokaklar çıkmaza döndü diyebiliriz. Kimse evine ekmek götüremiyor.”

‘SOKAKLARIN AYDINLATAN LAMBASIYIZ’

Ulaştırıcı’nın, tezgahlardan birinde karşılaştığı Adana Sokak Satıcıları Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hasan Sayılan ise ‘’Sokağa huzur gelirse kente huzur gelir. Biz sokakların aydınlatan lambasıyız. Yetkililere çağrımız bizi de artık görsünler, haklarımızı tanısınlar” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor