ÜNİVERSİTE’YE SİLAH VE BIÇAKLA GİREN ÖĞRENCİ

Yer, Ankara Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail H., odasında tartıştığı araştırma görevlisi Ceren Damar’ı önce bıçaklıyor,  ardından tabancayla vuruyor.. Ağır yaralanan Ceren Damar, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamıyor.

Bitmedi.. Çankaya Üniversitesi’nde Ceren Damar adlı öğretim görevlisinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin bulunduğu Whatsapp grubundaki bir paylaşıma  soruşturma açıldı.

Bitmedi.. “Hukuk 2015-2019” isimli Whatsapp grubunda, Mert Bakandı adlı bir öğrenci, Ceren Damar’ın ölümüyle ilgili olarak “Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır, herkese iyi çalışmalar” dedi, tepkilere sadece güldü..

Ne oluyor yahu? Bir öğrenci silah ve bıçakla Üniversiteye giriyor.. Bir öğretim görevlisini bıçaklıyor, yetmedi silahla vuruyor ve öldürüyor..

Bu nasıl bir iş? Koskoca Üniversite’ye eli bıçaklı, beli silahlı bir öğrenci nasıl girebilir? Bu okulda hiç mi güvenlik yok?

Sokaklarda silahlı dolaşanların sayısını bilmiyoruz, ama öldürme ve yaralama olaylarından sayılarının hızla arttığını görüyoruz..

 Evde silah, kahvehanede silah, eğlence yerinde silah, araçta silah? Şimdi de Üniversite’de silah..

Yani milletin can güvenliği tehlikede.

Bunun yanına bir de hızla artan uyuşturucu bağımlılığını ekleyelim, en az diğeri kadar tehlikeli..

Yani bu meseleler çok, ama hepsinden çok ciddiye alınması gereken bir sorun halini almıştır..

Suriye’den gelenler bile çıkan olaylarda silah kullanıyorlar..

Kusura bakılmasın ama, kusuru olanlar da soruşturulsun, bulunsun, adalete teslim edilsin.. Olası yerler, belirlenerek çevre kontrol altına alınsın, arama-taramalar yapılsın, en azından caydırıcılık görevi yerine getirilsin.

Aksi durumu düşünmek bile istemiyoruz.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SİYASETTE EN KRİTİK HAFTA

   Yerel seçimlere sayılı günler kala, en kritik hafta başlıyor.. Siyasi partiler, açıklamayamadıkları bazı il ve ilçe adayları için son rutuşlarını gece-gündüz

Çalışarak sürdürüyorlar..

   En geç 15”ine kadar tüm adayların kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

   Adana açısından bakarsak CHP_İYİ Parti arasında gözle görünen, elle tutulan bir sorun yok..Mutabakat  tam gibi..Yerel yöneticilerin etle, tırnak görüntüsü her iki partiyi de memnun ediyor.

   Seyhan Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusunun yanıtı CHP”de bulundu gibi görünüyor.. İlçe kökenli bir aday. Peki kimi olabilir ? Aday adaylarına bakıyoruz, yöneticilere soruyoruz, sanki bulunmuş, açıklanması beklenen biri işaret ediliyor gibi.. Ama kim ? İşte belli olmayan bu.. Yapılan anketlerde çıkan isim ilan edilecekte, çıkan isim kim o da sır gibi saklanıyor..

   Tahminimiz var, kısmen bilgimiz var. Ama biz en iyisi resmi açıklamaya bırakalım.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor