VALİ ELBAN: ADANA’DA 40 KADIN KOOPERATİFİ FAALİYET GÖSTERİYOR

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)- Kadın kooperatiflerini geliştirmek ve kadınlara teşvik edici ortam sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın AB ile yürüttüğü ‘Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında düzenlenen Adana Yerel Paydaş Toplantısı, Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban; kadınların istihdam oranını yükseltecek, girişimcilik kapasitelerini arttıracak, tarımsal yeniliklere ve teknolojilere erişmelerini sağlayacak, bilgi düzeylerini yükseltecek projenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Vali Elban, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’nin 15 Eylül 2021 itibarıyla Adana’nın da içinde bulunduğu 30 pilot ilde başlatıldığını belirterek, proje ile kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesini, mevcut kooperatiflere aktif katılımının sağlanmasını, kadınların kapasitelerini yükseltmeyi ve kadın istihdamının artırılmasının amaçladığını ifade etti.
Toplantıda Adana’daki kadın kooperatifleriyle ilgili yapılan faaliyetlere de değinen Vali Elban, ilimizde Ticaret Bakanlığı çalışma alanında 35, Orman Bakanlığı çalışma alanında 5 olmak üzere toplam 40 kadın kooperatifinin faaliyet gösterdiğini söyledi.
Ticaret Bakanlığımızca 18 kadın kooperatifine KOOP-DES Projesi kapsamında 1.546.450 TL makine ekipman desteği verildiğini söyleyen Vali Elban, ayrıca Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde, e-ticaret, dijital pazarlama, finansman okuryazarlık, kooperatifçilik gibi alanlarda yaklaşık 4.800 kadına eğitim verildiğini belirtti.
Türkiye’de bir ilk olan Kadın Kooperatifleri Birlik Mağazanın Valiliğimiz desteği ile Büyük Saat’te hizmete açıldığını söyleyen Vali Elban, başta Valiliğimiz desteği ile açılan Kadın Kooperatifleri Birlik Mağazası, dijital pazar yerleri, ulusal ve yerel marketler, bölgesel kooperatifler fuarı ile ilimizde düzenlenen festivallerde kadınların 1.548.000 TL satış yaparak gelir elde etmelerinin sağlandığını söyledi.
Kadınların yerel kalkınmanın önemli unsuru olduğunu belirten Vali Elban, Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesine destek veren ve projede görev alan herkese teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz, Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’in de katıldığı toplantı, proje eylem planı sunumları ve yol haritasına dair değerlendirmelerin yapılmasıyla devam etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor