VAR HAKEMİ MELER ORTA HAKEM ÇAĞDAŞ ALTAY’I PASİFİZE ETTİ

Süper Ligin 29 haftasında Adana Demirspor, gergin geçen karşılaşmada Demir Grup Sivasspor’a 3-2 yenilerek ilk 3 hedefinden biraz daha uzaklaştı.

Karşılaşmada özellikle Video Yardımcı Hakemi Halil Umut Meler, orta hakem Çağdaş Altay’ı adeta zor durumda bırakacak birbirine tamamen zıt kararlara damga vurdu. Güzel başlayan oyuna çomak sokan hakemlerin zıtlaşmasında en fazla Demirspor mağdur edildi.

5 golün atıldığı 3 golün iptal edildiği karşılaşmada, Demirspor’un gollerini 58. Dakikada Stambouli, 68. Dakikada penaltıdan Balotelli attı. Sivas’ın birisi penaltıdan 3 golünü de Pedro Henrique attı. 2-0 yenilgiden skoru 2-2 yapan Mavi-Lacivertli ekipten Balotelli’nin golünün iptal edilmesi tepkilere neden oldu.

Sakin ve nezaketli yapısıyla tanıdığınız Demirspor’un Teknik Direktörü İtalyan Montella bile özellikle VAR hakemi Halil Umut Meler’e kızgınlığını şöyle açıkladı: “Bu tamamen başkanımız Murat Sancak’a yapılan ceza. Hakemler hakkında çoğu zaman konuşurken dikkatli davrandım. Böylece çok puanlarımız gitti. Özellikle Sivasspor maçında kafamda hakemlerle ilgili soru işaretleri oluştu. Maçı orta hakem değil adeta VAR hakemi yönetti. Dilerim böyle devam etmez.”

Bu arada, başta Balotelli olmak üzere 11 kez rakip kaleye şut çeken hücum oyuncuları biraz da beceriksiz ve cömert davranarak topu filelerle buluşturamadılar. Mavi-Lacivertli ekip, Antalya beraberliği, küme düşmesi kesinleşen Malatyaspor’a deplasmanda 1-0 yenilmesi, ardından Sivasspor’a 3-2 yenilmeleri, rekor seviyede ailece maça gelen taraftarları kahretti.

Matematiksel olarak Demirspor’un Avrupa Kupaları’na katılması halen mümkün. Trabzonspor’da bu saatten sonra değişiklik yaşanmaz. Şampiyon oldular gibi. Konyaspor’da iyi gidiyor. Beklenmedik yenilgiler hedeften sapmalara neden oluyor. 45 puanda kalan Demirspor ile yakın puana sahip olan Fenerbahçe, Beşiktaş, Atakaş Hatayspor, Aytemiz Alanyaspor ve Medipol Başakşehir ligi 3.olarak tamamlamayı yeğliyorlar.

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, Merkez Hakem Kurulu üyeleri, kulüpler birliği bir araya gelerek son haftalarda VAR hakemlerinin maçın önüne geçmelerini engellemeleri gerekir. Aksi halde maçlar yarıda kalır.

Bu arada, Avrupa ve Dünya Kupaları’nda maç yöneten ve Türkiye’nin tanınmasını sağlayan Cüneyt Çakır ile 13 hakemin görevlerine son verilmesini acele ve düşünülmeden alınan bir karar olarak görüyorum. Hakemlerin çekişmesi de bundan kaynaklanıyor. İnatlaşmak yerine acilen buna çözüm getirilmeli.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor