Yüreğir’de arsa ve üzerindeki yapı icradan satılık

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, Adana Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafınadn Yüreğir’de 238 m2 arsa ve üzerindeki 2 katlı yapı icradan satılıktır.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Adana İli , Yüreğir İlçesi, Cumhuriyet Mahalle/mevki , 4019 Ada No , 3 Parsel No , 238,44 m2 alanlı tarla vasfında tapuya kayıtlıdır. Dosya konusu taşınmazın değerlendirilmesinin yapılabilmesi için, bulunduğu mahalli, konum, özellik, bulunduğu mevki, yolave kamu kurum ve kuruluşlarına olan yakınlık ve uzaklık durumları, şekil, serbest alım satım rayiçleri ve taşınmaza çevresinde yapılan araştırma sonucu edinilen bilgiler, tanık beyanları, yola olan cephesi, yola olan yakınlık ve uzaklık durumları ile niteliği, kullanım şekli, kat, yön, cephe, m² alan gibi taşınmazın bedelini tespit etmesinden olumlu ve olumsuz olarak etki eden vasıf ve unsurları ile hak ve nefaset kaideleri dikkate alınarak talep tarihleri arasındaki mahalli rayiç bedellere göre değer takdirinde bulunulacaktır. Taşınmazın bulunduğu alan, “6306 Sayılı yasaya istinaden riskli alan olarak ilan edildiğinden dolayı imara kapalı” bir bölgedir. Taşınmaz her ne kadar tarla niteliğinde geçse de bölgede yapılan gözlemde bölgenin tarla vasfını yitirdiği tek veya iki katlı kaçak yapılardan oluşan bir mahalle haline dönüştüğü görülmüştür. Dosyaya konu taşınmaz başına heyetimizde bulunan fen bilirkişisi ile gidildiğinde, Zemin kattaki evin taban oturumunun 140 m² , birinci kattaki evin ise 148 m² olduğunu fen me murunun yerinde ölçümlerinde tespit etmiştir. Yapının yaklaşık, 10-15 yıllık olduğu ve Z+ 1 normal kat olarak betonarme inşaa edilmiş mesken amacı ile kullanılan bir yapının olduğu görüldü. Taşınmazın dış cephesinin yeni boyalı olduğu yakın zamanda bir tadilat çalışmasının tamamlandığı anlaşılmaktadır.

Geniş bilgi için https://www.ilan.gov.tr/ilan/1022700/emlak-arsa-adana-yuregirde-238-arsa-ve-uzerindeki-2-katli-yapi-icradan-satiliktir

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor