Akça: 2021’de kadın cinayetleri önlensin

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, yaptığı yazılı açıklamayla” Bizler Yeni yıl öncesi güzel mesajlar yayınlamaya hazırlanırken, 2021 yılına umutla başlamak isterken, bir günde 3 kadın cinayeti işleyerek; 24 saatte 3 kadını öldürerek hepimizi kahrettiler. 

2021 yılının da böyle giderse, diğer yıllardan farkı olmayacağı, azalmak şöyle dursun cinayetlerin artacağından korkuyoruz. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı yasalardan korkulmasın, ivedilikle etkin bir şekilde uygulansın diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çiğdem Akça” Son 24 saatte Aylin Sözer Kemal Delbe isimli erkek tarafından, Selda Taş evli olduğu Mehmet Taş tarafından, Vesile Sönmez ise oğlu Uğur Dönmez tarafından öldürüldü. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve istismar haberleri her geçen gün artarken son 24 saatte Türkiye’de 3 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Bu gidiş gidiş değildir. Acil önlem planları ortaya koyulmalıdır.

AYLİN SÖZER YAKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ. İstanbul Maltepe’de yaşayan öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe isimli erkek tarafından boğazı kesilerek ve yakılarak öldürüldü.

SELDA TAŞ BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ. Malatya’da yaşayan Selda Taş, evli olduğu ve çok sayıda sabıka kaydı bulunduğu öğrenilen Mehmet Taş isimli erkek tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü.

VESİLE DÖNMEZ BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ. Gaziantep’te yaşayan Vesile Dönmez, şizofreni hastası olduğu iddia edilen oğlu Uğur Dönmez tarafından pompalı tüfekle başından vurularak öldürüldü.

Her geçen gün artan şiddet, cinayet ve istismarın önlenmesi için alınacak koruma ve önleme tedbirleri ivedilikle alınmalı, bu tedbirler acilen uygulamaya hükümet tarafından konulmalıdır. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor