“BUNDAN SONRA HERKES YA KURALA UYACAK YA DA UYACAK”

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Çevreyi korumaya yönelik çalışmalarla, son günlerde gündeme gelen geri dönüşüm konularının değerlendirildiği Çevre Kirliliği ve Atık Toplantısı Adana Valisi Süleyman Elban başkanlandığı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla yakın bir işbirliği ile son dönemde ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Elban, “Hafta sonu geri dönüşüm lisansı olmayan 26 tane firma kapatıldı. Zannediyorum önümüzdeki günlerde birkaç tane daha kapatacağız. Bundan sonra herkes ya kurallara uyacak ya da uyacak” dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Barış Ecevit Akgün, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Taşkın Keleş, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin, ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Elban, sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip olmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi. Kanun ve ilgili mevzuatın ön gördüğü şartlar haricinde yapılan davranışlar dolayısıyla Avrupa kaynaklı basının da bu konuyu çok fazla gündeme getirmesi neticesinde ilimizde geri dönüşümle ilgili çok da arzu etmediğimiz, hoş olmayan bir imajın oluşmaya başladığını ifade eden Vali Elban, “Tabi bu algı ve imajın oluşmasıyla ilgili çok şey söyleyebiliriz ama bizim geri dönüşüm firmalarımız bu algıyı oluşturmak için adeta ellerinden geleni yapıyorlar. Doğayı kirletmek gibi çok vahşice, insan hayatını ve doğayı hiçe sayan bir tutum içine girdiler. Bu bizleri hem gereğinden fazla rahatsız ediyor hem de kanuni müeyyideleri sonuna kadar uygulamaya mecbur bırakıyor.” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yakın bir iş birliği ile son dönemde ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Elban, “Hafta sonu geri dönüşüm lisansı olmayan 26 tane firma kapatıldı. Zannediyorum önümüzdeki günlerde birkaç tane daha kapatacağız . Bundan sonra herkes ya kurallara uyacak ya da uyacak.” dedi.

Bu kötü imajı yok etmek için çalışmalara ağırlık verileceğini belirten Vali Elban, denetim ve inceleme faaliyetleri ile geri dönüşüm bölgelerinde mobese sayılarını arttıracaklarını kaydetti. Çukurova’nın temizliğinin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Vali Elban, “Bunun sağlanması için belediyelerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, tüm paydaşlarımızla çok yoğun bir çalışma içinde olacağız. Bu çevre, bu dünya bizim. Onu geleceğe en güzel şekilde taşımak, her bir vatandaşımızın en öncelikli görevi.” şeklinde konuştu.

Konuya dair bir sunumun da gerçekleştirildiği toplantı, yapılan çeşitli değerlendirmelerle son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor