Çok fazla egzersiz yaşlanmayı nasıl hızlandırır?

Yapıyor ve yapmıyor. Egzersiz, uzun ömürlülüğü artırabilir veya potansiyel olarak ölümcül durumlara yol açabilir.

Bir yandan, uzun ömürlülüğü öngören en iyi dört faktör şunlardır:

Yağsız kas kütlesi

Bacak gücü

Kardiyorespiratuar dayanıklılık

Fiziksel hareketlilik ve esneklik

Tüm bu nitelikler neredeyse tamamen düzenli egzersizlerle elde edilir. Bu yüzden düzenli egzersiz daha uzun yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Aslında, fiziksel uygunluk, azaltır Bu, kronolojik yaşınızdan daha iyi bir uzun ömür öngörüsüdür. Yani elli yaşındaysanız ancak otuz yaşında bir fitness yaşınız varsa, yetmiş yaşında bir başka elli yaşındaki bir çocuktan daha uzun yaşamanız beklenir.

Başka bir deyişle, fiziksel olarak zinde olan insanlar aslında diğerlerinden daha yavaş yaşlanır. Fiziksel olarak zinde olmak düzenli egzersiz gerektirir.

Öte yandan, aşırı dayanıklılık egzersizi potansiyel olarak ölümcül kalp hasarına yol açabilir.. Ayrıca yağsız kas kütlenizi, bacak gücünüzü ve hareketliliğinizi tehlikeye atabilir ve böylece uzun ömürlülüğünüzü etkileyebilir.

Bu bağlamda, “aşırı dayanıklılık egzersizi”, maratonlar, ultramaratonlar, demir adam mesafe triatlonları ve çok uzun mesafe bisiklet veya kros kayak yarışları gibi etkinlikler için düzenli eğitim ve yarışmayı ifade eder.

Başka bir deyişle, her hafta düzenli olarak 100 mil koşma veya 200 mil bisiklet sürme, kalp sorunlarına ve erken ölümlere yol açabilir.

Kanıtlar göz önüne alındığında, uzun ömürlülük için en iyi yaklaşım güç, dayanıklılık ve hareketlilik eğitimini dengelemek gibi görünüyor. Aşırı dayanıklılık egzersizi olmaksızın uzun ömürlülükle ilişkili fiziksel uygunluk seviyelerine ulaşmak oldukça mümkündür (ve zayıf kas kütlesi, bacak kuvveti ve esneklik durumlarında, aşırı dayanıklılık egzersizinden kaçınmak bir gerekliliktir).

Egzersiz rutininizin uzun ömürlülüğünüzü nasıl etkilediğini test etmek için yağsız kas kütlenizi, bacak gücünüzü, kardiyorespiratuvar dayanıklılığınızı ve hareketliliğinizi zaman içinde ölçün ve sonuçlarınızı optimize etmek için programınızı değiştirin.

Sık sık “sıkı çalışmanın kimseyi incitmediğini” duyarız. Peki öyle. Gelişmekte olan ülkelerdeki yaşlı el işçileri bir nedenden dolayı evrensel olarak zayıftır. … Çok çalışmak senden çok şey alır.

Amerikan Sosyal Güvenlik emeklilik yaşı da bu nedenle 65 olarak belirlendi. İkinci Dünya Savaşı öncesinde ortalama yaşam süresi 55 yaşındaydı. O dönemdeki çoğu işçi 65 yaşına geldiğinde çok yıpranmışlardı. Emekli olmaları gerekiyordu.

Jeanne Calment’in 122 yaşındaki olgun yaşta yaşamasının bir nedeni… hiç çalışmasına gerek olmamasıydı. Bedensel kaynakları korundu ve bu nedenle hayatını daha da uzatmak için kullanılabilirdi. (Not: Elbette uzun ömürlülüğünün başka nedenleri de vardı)

Yürümek gibi egzersiz yapmak sizin için iyidir. Bunun ana nedeni, lenf sisteminin vücuttaki dolaşımını etkileyecek bir pompasının olmamasıdır. (Kalp vücuttaki kanı hareket ettirmeye çalışır.) İnsanlar koşucu olarak evrimleşti ve diğer hayvanlardan daha karmaşık hayvanlardı. Çalışan bacak kasları, lenf dolaşımı için pompa görevi de görüyordu.

Fareler gibi hayvanlar tek bir lenf sistemine sahipken, insanlarda her biri tek sistem olarak görev yapan 400 lenf düğümü vardır. Fareler yirmi çeşit spesifik amino asit taşıyıcı molekülü üretirken, insanlar 8000 üretir. Sağlıklı kalmak için, bunların lenf ve vücutta dolaşması gerekir. Yürümek bunu yapmanıza yardımcı olur!

Yaşlanma hakkında

Vücut geliştirme gibi aşırı egzersiz biçimleri sizi daha sağlıklı kılıyor gibi görünüyor… ancak 30 yaşından sonra olmuyor. 30 yaş civarında vücut, proteini eskiden olduğu gibi ememez. Bunun birçok nedeni var. (önceki kayıtları okuyabilirsiniz)

Vücut geliştirme, kas lifini ikiye bölerek çalışır ve her bir yarısı yeni bir kas hücresine dönüşür. Vücut belirli amino asitleri ememezse, eksik amino asitler nereden gelecek?

Yaşlı el işçisinin tek bir seçeneği vardır. Zaman kısıtlamaları nedeniyle vücutları, diğer yarısının kalıntılarını kullanarak kas liflerinden birini onarmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaktır. Aciliyet eksikliği göz önüne alındığında, daha yaşlı vücut geliştiriciler için onarım malzemesi, onarım için gerekli olan spesifik eksik amino asit vücuda emilemeyeceği için deriden, kan damarlarından vb. Çalınabilir. Bu yüzden “sağlıklı” erkekler spor salonunda felç geçiriyor.

Yaştaki hormonal düşüş, hormon moleküllerinin üretimini engelleyen belirli bir amino asit eksikliğinden kaynaklanır. Bunu biliyoruz çünkü düşüş, genetik bir neden olsaydı bekleneceği gibi ani değil doğrusaldır.

Hipertansiyon (ve diyabet), düzenleyici pepid üretimini engelleyen gerekli bir amino asit eksikliğiyle tetiklendiği için yaşlanmada görülen ilk hastalıklardır. Vuruşlar günümüz tansiyon ilaçlarından önce yaygındı çünkü vücut çoğunlukla rennin-anjiyotensin peptit üretimi için gerekli amino asitleri küçük kılcal damarlardan çaldı. (daha önceki yayınlarda daha fazla örnek var)

Sonuç olarak

Senin için iyi olabileceğini düşündüğün bazı şeyler değil. Bunun tersi de doğrudur. Akşam yemeğinde şarap, vücudunuzun eksik ve genellikle iyi emilmeyen amino asitleri sindirmesine ve emmesine yardımcı olur. 119 yaşındayken, Jeanne Calment’ın doktoru ona içkiyi bırakmasını tavsiye etti. Rezervlerinin tükenmesi uzun sürmedi ve onun için de bitmişti. Açık fikirli olmaya çalışın

Çok fazla egzersiz yaşlanmayı hızlandırır mı? Yoksa çok az dinlenme ve iyileşme mi?

Dinlenmenin ve iyileşmenin takip ettiği ve iyi beslenmeyle beslenen şiddetli egzersiz, çoğu insanın iyi yaşlanabilmesi için çok önemlidir. Bu tür eğitim, tüm vücudun onarım ve bakım sistemlerini en iyi durumda tutma eğilimindedir.

Fazla antrenman yapan insanlar, hafta sonu savaşçıları ve mevsimlik sporcular, yaşları için düzenli olarak düzenli antrenman yapmadıkları için yaşlandıkça Boomeritis almaya eğilimlidirler. Yeni bir şey deneyen rekabetçi yaşlı sporcular, yaşlarına ve durumlarına göre aşırı antrenman yaparak kolayca yaralanabilirler. Biri 20 için yazılmış bir İnternet eğitim programını takip etmeye çalışıyorlarsa, birkaç egzersizi kaçırın ve ardından boş günleri veya hafif günleri görmezden gelerek kilometreyi telafi etmeye çalışın. Daha yaşlı sporcular için dinlenme ve iyi bir iyileşme, ağır egzersiz günlerinden daha önemlidir çünkü vücudunuz daha gençken yaptığınız gibi iyileşmez. Aşırı kullanımdan kaynaklanan yaralanmalar, aktivite seviyenizi ve sağlığınızı azaltabilir ve evet başka sağlık sorunlarına yol açabilir.

Eklem yaralanmaları, burkulan tendonlar, vb. Uygun şekilde antrenman yapmazsanız ve hasarlı dokularla yapılan ağır egzersizlere dönmeden önce yaralanmaların iyi iyileştiğinden emin olursanız kalıcı hasara, erken yaşlanmaya, eklem değişimlerine ve kilo alımına neden olabilir.

Çok hızlı bisiklet sürmekten tepelik yüz bisiklet turuna hazırlanmaktan 2015 yılında tek bileğimde tarsal tünel geliştirdim. Yüksek komplikasyon oranlarını okuduktan sonra önerilen ameliyatı reddettim, ancak iyileşme iki yıldan fazla sürdü ve hala% 100’e geri dönmedim. Fizyoterapistim artık iyi bir arkadaş.

Ayrıca diyetinize dikkat edin. Yüksek iltihaplanma hükümeti, standart Amerikan diyetini, yüksek karbonhidrat / düşük yağlı önerdi, yaşlı insanlar için yaralanma oranlarını ve bu yaralanmalardan iyileşme sürelerini büyük ölçüde artırdı.

Yani kesinlikle egzersiz yapmalı ve hareket etmeye devam etmelisiniz, ancak gerisini ve toparlanmayı iyi yaptığınızdan emin olun.

Çok fazla egzersiz yaşlanmayı nasıl hızlandırır?

Bilmiyoruz.

Bazı teoriler şunları içerir:

artan hücresel ciro oranı, yani yoğun fiziksel aktivite, katabolik ve anabolik döngüleri hızlandırır, böylece telomer uzunluklarını, yoğun veya rekabetçi seviyelerde kronik olarak antrenman yaparak hücreleri bu kadar hızlı değiştirmeyen bir kişide yaşanacak olandan daha hızlı azaltır …

Artmış sitokin üretimi ve birikimi, yani fiziksel olarak yoğun aktivitelerin stresleri vücutta kronik miktarda iltihaplanmaya neden olur, böylece hiper otoimmün yanıtı ve hasarlı dokuları iyileştirmek için yıkıcı bir durdurma önlemleri silsilesi tetikler, bu da bizi erken öldürür. örneğin biriken plak oluşumu yoluyla arteriyel skleroz.

Muhtemelen başka teoriler de var …

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor