Daha iyi sağlık ve daha uzun ömür için hangi noktanın ötesinde daha fazla egzersiz faydasızdır?

Egzersiz, ömür boyu süren bir çabadır. Bir gün uyanıp “Tamam, formdayım. Artık bırakabilirim. “

Egzersizin uzun ömürlülükle çok az ilgisi vardır. Buna yanlış bakıyorsun. Uzun ömür, etrafta ne kadar kalacağınızdır ve ölüm aktüerleri hakkında yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Egzersiz ve yaşamın diğer temelleri sağlık süresine bağlıdır. Hayati, aktif olabileceğiniz ve bizi etkileyen çürüme ve hastalıkların büyük çoğunluğundan kaçınabileceğiniz zaman.

Egzersiz kalp için iyidir ve kalp için iyi olan beyin için de iyidir. 

Egzersiz yapmayı bırakırsak kemik ve kas kaybetmeye başlarız. 

Kemik ve kas kaybetmek bizi zayıflatır ve bizi düşmelere, kırılmalara ve çoğu zaman halsizliğe maruz bırakır.

 Benim yaşımda bir egzersiz programını sonlandırmak, güç ve dayanıklılık belirteçlerinin birkaç hafta içinde düştüğünü görecektir.

Seni bilmiyorum ama kendi şişelerimi açmak, merdivenlerden yukarı çıkmak, torunlarımı hatırlamak ve sevdiklerime yük olmak istemiyorum.

Bu nedenle, ‘ne zaman durmalı’ sorunuza yanıt olarak ‘ölüm üzerine’ derdim. Ve 80 yaşında, bundan kaçınmayı tercih ederim.

Açıktır ki, daha az ya da daha çok, uzun ömürlülüğü daha az destekleyen optimal bir egzersiz miktarı vardır.

 Hepimiz biliyoruz ki, koltuk patatesleri düzenli egzersiz yapanlar kadar uzun yaşama eğiliminde değil, ancak süper yüzüncü yılların safları maratoncular ve aşırı sporcularla da dolu değil.

Bu nokta tam olarak nerede? Kesin olarak bilinmemektedir ve her durumda bir kişiden diğerine farklıdır. Güvence ile söyleyebileceğimiz en fazla şey, tembellik ve çabanın aşırılıklarının öyle olmadığıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor