Hayriye Kemal Kusun’da 19 Mayıs coşkusu

(HABER MERKEZİ)-Hayriye Kemal Kusun İlkokulu’nda  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin birlikteliği ile hazırlanan programda, minik öğrencilerin gösterileri ve sunumları izleyenleri büyüledi.

“MUTLULUK VE HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ”

Okul Müdürü Mehmet Topçu, programın açılış konuşmasında 19 Mayıs’ın büyük anlam ve önem taşıdığını ifade ederek, “Bugün milletimizin Büyük Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 103. yıldönümü.Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.Türk Milleti’nin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.”dedi.

“VATANINI EN ÇOK SEVEN, GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR”

Gençlere olan güveninin tam olduğunu ifade eden Topçu, “Sizlerinde “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.”diye konuştu.

1-B SINIFININ GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Hayriye Kemal Kusun İlkokulu Müdürü Mehmet Topçu’nun konuşmasının ardından, okul öğrencileri tarafından sunulan dans ve folklor, jimnastik ve tiyatro gösterileri ile şiir dinletileri büyük beğeni aldı. Özellikle 1-B sınıfı öğretmeni Cemile Odabaşı ve minik öğrencileri tarafından hazırlanan Nasreddin Hoca’nın Kazan Doğurdu Fıkrası’nın canlandırması, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Sınıf öğretmeni Cemile Odabaşı  ile 1-B sınıfı öğrencileri ve velilerinin itina ile hazırladığı gösteride, küçüklerin rollerini gerçekçi bir şekilde oynamaları ve kostümleri takdir ve beğeni gördü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor