KATRANDAN OLUR MU ŞEKER?

   Vatan  Partisi Genel  Sekreteri Özgür Bursalı yaptığı açıklamada “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi Taliban Örgütü ABD Emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir.”  Demiş,  biz de kendisini eleştirmiş, ” referansın Doğu Perinçek mi?” diye sormuştuk.. Yazıyı uzun süre önce kaleme almış ve yayımlamıştık.

   Bu yazının altına da o bilinen katrandan olur mu şeker diye başlayan ata sözünü hatırlatmıştık. Sayın Perinçek”in avukatı o sözü müvekkiline yönelik değerlendirerek hakkımızda suç duyurusunda bulunmuş.. Oysa  biz  Vatan Partisi Genel Sekreteri”ni eleştirmiş, o atasözünü deTaliban için kullanmıştık..

   Eleştirimizde haklı çıktık.. Buyrun dünya basını Afganistan”da ekonomik kriz sonucu küçük  kız çocuklarını evlendirmek zorunda kalan ailelerin dramını  nasıl dünyaya duyurmuş;

  “Ekonomik krizin pençesindeki Afganistan‘da insanlık dramı yaşanıyor. Aileler geçimlerini sağlamak için çocuklarını para karşılığında evlendirmeye başladı. Bu kız çocuklarından biri de Parwana Malik. Henüz 9 yaşındaki Malik, ailesi tarafından para karşılığında 55 yaşındaki bir adamla evlendirilmeye zorlandığını anlattı.

  CNN’e konuşan Parwana Malik, ”Beyaz kaşları ve sakalları olan bu yaşlı adamın beni evinde zorla çalıştırmasından korkuyorum” dedi. Ailesi ise ekonomik açıdan çok zor durumda olduklarını bu nedenle başka seçenekleri olmadığını iddia etti.

  Afganistan halkının yaşadığı zorluklara dikkat çeken insan hakları aktivisti Mohammad Naiem Nazem, ülkede durumun günden güne kötüye gittiğini ve ailelerinin hayatta kalmak için çocuklarını satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Parwana’nın babası Abdul Malik ise, geceleri uyuyamadığını, iş bulmak için çok uğraştığını fakat kazandığı paranın ailesini geçindirmek için yeterli olmadığını, eşinin dilencilik yapmak zorunda kaldığını, sekiz kişi olan aileyi geçindirmek için bazı aile üyelerini satmak zorunda kaldığını ifade etti. Baba, kızını sattığı kişiden aldığı paranın ailesinin ancak birkaç ay geçimini sağlayacağını ondan sonra başka çare arayacağını da ekledi.

 Parwana ise hayalinin öğretmen olmak olduğunu babasını kendisini satmaktan vazgeçirmek için çok uğraştığını fakat tüm ümidinin kaybolduğunu söyledi.

 Parwana’yla para karşılında evlenmek isteyen Qorban ise 55 yaşında. Aileye 2200 dolar değerinde nakit ve koyun veren Qorban, Parwana’nın kendisine satılmasını evlilik olarak tanımlamadığı, kendisinin evli olduğunu ve Parwana’ya çocuklarından bir tanesi gibi bakacağını iddia etti.”

  Dünyanın bütün iletişim  aygıtları, yukarıdaki olayı dünya insanlarına duyurdu, Taliban ağır şekilde tepki çekti ve çekmeye devam ediyor..

  Şimdi yine ifade ediyoruz KATRANDAN OLURMU ŞEKER? …Cinsini …… Cinsine çeker.. Sizin övdüğünüz Taliban budur işte!,, Katran”dan Şeker olmayan Taliban”dır .. Anlayan yoksa bizden değil, okuyanın nasıl anladığından kaynaklanmaktadır.

  Aşağıdaki fotoğrafta saçı sakalı ağarmış yaşlı Afganlı  9 yaşındaki kızı para ile satın alıp, sonra  haber ajansların olayı dünyaya duyurması üzerine “Ben bakmak için almıştım” demiş.. Kim inanır?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor