MİLLİ TAKIM YENİDEN UMUTLANDI NEDEN OLMASIN?

Bazen günlük yaşamımızda da “HER ŞEY BİTTİ” derken beklenmedik bir gelişme ile yeniden umutlanırız. İşte futbolda böyle bir oyun. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu son maçında Karadağ‘a konuk olan Millilerimiz, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1’lik galibiyetle Play-Off grubuna kalarak ülkeyi sevince boğdular.

Sporseverlerin gözü Karadağ-Türkiye karşılaşmasında, kulağı ise Hollanda-Norveç maçındaydı. Türkiye deplasmanda henüz 3. Dakikada Begiraj’ın ayağından 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen oyundan kopmadı, 22. Dakikada Kerem Aktürkoğlu, 60. Dakikada ise Orkun Kökçü’nün golleriyle, ayrıca Hollanda’nın Norveç’i 2-0 yenmesiyle play-0ff grubuna kaldı.

Şenol Güneş’in son maçlarda başarısız olması nedeniyle göreve getirilen Alman Stefan Kuntz, uyum sorunu yaşamadan, sporcuları önce bireysel olarak tanımaya çalıştı. Sonra da takım olarak iyi analiz ederek, hak edene forma vererek ekip çalışmasıyla olumlu bir hava getirdi.

Aynı oyuncular olmasına rağmen, takımda moral, motivasyonun yanında, başta disiplin olmak üzere, sistemde bazı değişikliğin yanı sıra, oyunu iyi okuyarak doğru değişiklik yapması, takıma Kerem gibi yeni isimlere şans vermesi, sporcular arasında da TAKIMDAŞLIK duygularını geliştirmesi ekibi, ŞANSI KALMADI denilen bir zamanda play-offa taşıması beğeni topladı.

2-1 yenerek sevinç yaşadığımız Karadağ, Balkanlarda 700 bin nüfuslu, Sırp, Boşnak, Arnavutluk ve Hırvatlardan oluşan ülkede futbola büyük ilgi var. Türkiye ile yaptıkları karşılaşmada, korona ve sakatlıktan dolayı 8 futbolcudan yoksun çıkmalarına rağmen iyi bir ekip olduklarını kanıtladılar.

Milli takımda taşlar yerine oturuyor gibi. Uğurcan kalede güven veriyor. Savunma oyuncuları, yan ve geri paslarla birinci bölgeden geç çıkmalarına rağmen, rakip hücumlarını engellediler.  Kaptan Burak, Karadağ maçında rakip savunmanın arkasında yalnız kaldı. Elbette rahat oynamasına da izin vermediler. Yer değiştirerek, ve orta sahaya koşular yaparak topu alma isteği olmadığı gibi şut yüzdesi de zayıftı.

Milli takım gençlere de önem veriyor. Golleri atan Kerem ve Orkun’un yanı sıra Rıdvan, Ersin Destanoğlu, Enis Destan 10 yıl milli takım forması giyeceklerine inanıyorum.

Gerçeği söylemek gerekirse Dünya Kupası için milli takımın İŞİ ZOR. Çünkü tüm takımlar çok güçlü. Başta da söylediğimiz gibi her zaman umutluyuz.  Grup birincileri: Portekiz, İskoçya, İtalya, Rusya, İsveç ile Galler. Grup ikincileri ise: Türkiye, Polonya, Avusturya, Finlandiya, Kuzey Makedonya ve Çekya.

Kuralar 26 Kasım Cuma günü çekilecek. Karşılaşmalar Mart sonunda oynanacak. Milli takım, daha çok bir araya gelerek, hazırlık maçlarıyla 4-5 ayı çok iyi değerlendirmeli. İNANMAK BAŞARMANIN YARISI. NEDEN OLMASIN?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor