MUAY THAİ, KİCKBOKS KAS İNŞA ETMEYE VE ŞEKİL ALMAYA YARDIMCI OLUR MU?

Tüm dostlara merhaba..

Uzak doğu sporu yapanların atletik, iyi kaslı bir vücuda sahip olup olamayacağınızı soruyorsanız cevap şu: evet .

Sadece Muay Thai, kiçek boks vs ile vücut geliştirici tipte bir vücut alıp alamayacağınızı soruyorsanız, cevap şu: hayır . 

Aşırı hacimli olmak Uzak doğu sporu ile zaten iyi gitmez çünkü hız ve dayanıklılık kaybedersiniz.

Evet, Uzak doğu sporu Muay thai   kapsamlı bir dövüş sanatıdır. Vücudunuzu gerçekten kullanacak ve kasınızın gelmesini bekleyecek ve inanılmaz bir sonuç fark edeceksiniz.

Uzak doğu sporu Muay Thai patlayıcı şınav rutini göğüs, omuz ve arka kol kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olur. Bunun da ötesinde, bu vücut ağırlığı egzersizi sırasında diğer kaslardan ihtiyaç duyulan destek, daha geniş bir hareket aralığı ve kasların farklı bölümlerinin aktivasyonu ile sonuçlanır.

Patlayıcı hareket, özellikle boyut ve güç kazanımı için en büyük potansiyele sahip olan hızlı kasılan kas liflerini eğitmek için etkilidir . Şınav, harika bir vücut ağırlığı egzersizidir ve delme gücünü artırmada çok iyidir.

Etkili vücut ağırlığı egzersiz rutini: vücut geliştirme salonu gitmeden nasıl fit olunur

Vücut Ağırlığı Egzersizi Rutini: Egzersiz ekipmanı olmadan ve normal bir spor salonuna erişim olmadan kendinizi nasıl formda tutabilirsiniz?

Herhangi bir eğitim ekipmanına erişimim olmadığında bile formda kalma fikrini gerçekten seviyorum. Kendi vücut ağırlığı ile antrenman bu beni yalnızca bir spor salonuna veya bir antrenman ekipmanına erişim olmadan formda ve güçlü kalmanın daha iyi yollarını aramaya motive etti.
Ağırlıksız antrenman kendi ağırlığı ile antrenman uzak doğu sporlarının temelidir. Şu sıralar bu konuyla ilgili bir kitap hazırlığı içersindeyim. Bu konuda çok sayıda yararlı egzersiz rutini var. Bu yüzden farklı egzersiz türlerini denemeye ve bunları vücut ağırlığı antrenman rutinime uyarlamaya ve yazmaya başladım.
Güç ve esneklik oluşturmak için en etkili bulduklarımı hareketleri sizlerle paylaşmak isterim.

Barfiks çekiç “Pull-up’lar” : Barfiks çekiş arka kol, önkol ve sırt kaslarını eğitmek için çok iyidir. Barfiks olarak da bilinen avuç içi yüzünüze bakar pozisyonda çekme, pazu eğitimi için daha etkilidir. Boyun arkası çekmeleri boyun ağrısına neden olabilir ve diğer çekme türleri kadar eğitim faydası sağlamazlar.
Şınav : Bu şok edici değil, herkes şınavın en büyük vücut ağırlığı antrenman egzersizlerinden biri olduğunu biliyor. Ancak çeşitli şınav türleri olduğunu ve bazılarının diğerinden daha etkili olduğunu biliyor muydunuz?
Uygun bir Muay Thai patlayıcı şınav rutini, göğüs, omuz ve triseps kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olur. Üstelik, bu egzersiz sırasında diğer kaslardan ihtiyaç duyulan destek, bu antrenmana entegre edilmiş daha geniş bir kas çalışması yelpazesiyle sonuçlanır “ Patlayıcı şınavlar hakkında daha fazla bilgi edinin

Dips , triceps ve göğüs kaslarını geliştirmek için harikadır. Daha ileri düzey sporcular ekstra direnç için ağırlıklar ekleyebilir. Omuz genişliği düşüşleri, sırtınızın harika trisepsleri ve kaslarıdır. Geniş kol çukurları göğüs kaslarını geliştirmek için harikadır.

Esneklik için vücut ağırlığı egzersiz rutini

Jefferson curl olarak da bilinen J curl , genel vücut esnekliği için basit ama etkili bir egzersizdir. Bu alıştırmayı geçmişte denemediyseniz ve çok esnek değilseniz, bunu bir kutu üzerinde ayakta yapmaya çalışmayın.
Bir yerde durarak kolay başlayın ve günde birkaç dalış yapın. Yakında ilerlemeyi fark edeceksiniz ve bir noktada, bir kutunun üzerinde durmaya hazır olacaksınız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor