Sancaklı, ‘Tek rehberim ve felsefem dürüstlüğümdür’

RÖPORTAJ: AYŞGÜL ŞİNGİRİK

ADANA (BÖLGE)-Sektörün öncü firmalarından olan Sancaklı Ev Gereçleri Firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sancaklı ile hem Türkiye ekonomisini hem de dünya ekonomisinin son durumunu konuştuk.

Üretim noktasından ciddi çalışmaları olan Sancaklı Ev Gereçleri Firması’nın ve özelde Ali Sancaklı’nın iş dünyasına katkıları üzerine güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Sayın Ali Bey, bize kendinizi tanıtır mısınız, Ali Sancaklı kimdir?

Adana doğumluyum, 25 yıldır pazar arabası üretimi gerçekleştiriyoruz. Tabi bu iş babamızdan, atamızdan bize miras kaldı. Ustam, yani babam bize el verdi, biz de ondan devraldığımız bayrağı devam ettiriyoruz.

Ali Sancaklı bey, bir vatandaş olarak, bir esnaf olarak kendinize hayat rehberi edindiğiniz doğrularınız nelerdir?

Bu soruya çok kısa olacak ama sadece şunu söylemek isterim; tek rehberim ve felsefem dürüstlüğümdür. Benim bu hayatta rehber edindiğim en önemli husus budur.

Sektörde daha çok hangi ürünlerde iddialısınız?

En iddialı olduğumuz ürünümüz tabi patentini de aldığımız pazar arabasıdır. Pazar arabasının en esik üreticisiyiz. Bunun yanınad birçok dayanıklı ev aletleri üretimimizde mevcut tabi, çamaşır kurutmalığı da özel üretimimizdeki ürünlerdendir diyebilirim.

Ürettiğiniz ürünleri yurt dışına da ihraç ediyor musunuz?

Başta Kanada olmak üzere Portekiz, Irak ve birçok Ortadoğu ülkelerinde ciddi bir ihracatımız var.

Kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?

Kendimizi 10 yıl sonra üretim kapasitesini arttırıp ihracata yönelik çalışmaları arttırarak Türk ekonomisine katkı koymak istiyoruz. 10 yıl sonra kenid ülkeme döviz getirerek destek olmak istiyorum. Bu faaliyet alanında projelerim var.

Hayattaki en büyük gayeniz nedir?

Vatana, millete hayırlı evlat yetiştirip, helal iş yapıp evlatlarıma ve aileme helal lokma yedirmek istiyorum. Zamanı geldiğinde bu bayrağı evlatlarıma devredip onların iyi birey olmalarını, hayırlı birer vatansever olmalarını istiyorum.

Örnek aldığınız şahsiyetler kimlerdir?

İşadamı olarak sıfırdan gelmesi ve emekçi olması yönüyle Sakıp Sabancı, siyaset adamı olarak da vatana lan sevdasına şahit olduğum biri olması yönüyle de Muhsin Yazıcıoğlu’nu örnek alıyorum.

Son olarak Bölge Gazetesi’nin okurlarına mesajınız nedir?

Bütün okullarımıza 2022 yılının mutlu, huzurlu, güzellikle ve sağlıklı geçmesini diliyorum. Özellikle birkaç yıldır sağlığın insan hayatındaki önemi nedir öğrendik. O yüzden tüm okurlarımıza başta sağlık olmak üzere huzur ve güzellikler diliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor