“TARİHTE KAHRAMAN ADANA KADINLARI”

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Süleyman Elban, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu’nun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilciliği tarafından düzenlenen, “Tarihte Kahraman Adana Kadınları” konulu programa katıldı.

Kahraman Adana kadınlarımızı tanıtmak için hazırlanan programda Kurtuluş Savaşı’nın kaderini değiştiren kadın kahramanlarımızın verdikleri mücadeleler anlatıldı.

Programda; Nene Hatunlar, Fatma Bacılar, Halide Edipler, Halime Hatunlar ile birlikte Çukurova’mızda Gülekli Hatice, Gamalı Fatma, Bağtepeli Zeynep Hatun, Tayyar Rahime, Arap Fatma başta olmak üzere Çukurova’mızı savunarak İstiklal Mücadele’mizi zaferle taçlandıran kahramanlar hayırla yâd edildi.

Vatanları uğruna yaptıkları fedakârlıklarla örnek olmuş Türk kadınlarımızın isimleri saymakla bitmez diyen Vali Elban, “5 Ocak Adana’mızın Kurtuluşu’nun 100.yılında düzenlenen bu program vesilesiyle Adana’nın bağımsızlığını kazanması için mücadele eden Adanalı kahraman kadınlarımızı minnetle ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Vali Elban, KADEM Adana İl Temsilciliğinde gerçekleşen programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve ev sahibi KADEM İl Temsilcisi Reşan Arlıer’e teşekkür ettiğini dile getirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor