TOKEFED KURULDU

(HABER MERKEZİ)-Adana , Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli ve Konya’da aynı amaç doğrultusunda faaliyet gösteren 11 dernek başkanı Ankara’da bir araya gelerek Sivil toplum Kuruluşu bilinci ve Anayasal hakka dayanarak okul öncesi alanında , ”Tüm Okul Öncesi Eğitim Kurumları  ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu’nu (TOKEFED) kurdu.  Ve Başkanlığına Nilay Akbaş  getirildi.

Okul Öncesi  eğitim alanında Türkiye’de ilk federasyon olduklarını belirten kurucu üyelerinden Adana ADOK-DER Başkanı  Gülay Morgül,  amaçlarının, bu alandaki eğitim kurumlarının  yaygınlaşmasını sağlamak, Okul öncesi eğitim ve Çocuk Kulüplerinin kalite standartlarını yükseltmek, toplumdaki bilincini artırmak, geleceğimiz olan çocuklarımıza milli değerlerimiz doğrultusunda, eğitim verilmesini sağlamak ve ilgili bakanlıklarla işbirliği ile  sektörel sorunların çözümünde  etkin rol alma amacı taşıdığını ifade etti.

Morgül, Federasyonun aynı zamanda uluslararası alanda akademik çalışmalar yaparak,çeşitli projelerde yer alıp, ülkemizi temsil etme adına misyonunda belirlediği hedeflerine ulaşmak  için kurucu derneklerle işbirliği içerisinde emin adımlarla yola çıkmaya hazır olduklarını söyledi.

ADOK-DER Başkanı Gülay Morgül, Federasyonun kurulmasıyla birlikte Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının standartlarını yükseltmek adına pek çok projeye imza imza atacak olmalarından dolayı heyecan duyduklarını ifade etti. Morgül, kurucu üye dernek olmanın gururunu üyelerimizle birlikte yaşadıklarını ifade ederek federasyonun Adana’ya ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, ”Federasyonun kuruluş aşamasında katkı sunan tüm derneklere ve yetkililere teşekkür ediyoruz. bundan sonra çalışmalarımızı titizlikle sürdürerek çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor