KAPLAN LİDERİ DEVİRDİ: 1-0

STAD: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Murat Erdoğan (**), Emrah Ünal (**), Cem Özbay (**)

ADANASPOR: Goran Karacic (****), Isaac Opoku Donkor (***), Evren Korkmaz (***), Yohan Roche (***), Celil Yüksel (***), Yosussef Ait Bannasser (***) (Dk.84 Ahmethan Köse ), Thomas Bruns (***) (Dk.72 Samuel Tetteh **), Uğurcan Yazgılı (***), Hıfsullah İsmail Erdoğan (***), Fıratcan Üzüm (***), Samed Ali Kaya (***) (Dk.72 Cem Özdemir **)

ANKARAGÜCÜ: Akın Alkan (**), Erdem Özgenç (**), Tiago Miguel Baia Pinto (**), Yusuf Abidoğlu (**), Sinan Osmanoğlu (**), Abdullah Durak  (**)(Dk.64 İshak Çakmak*) , Ghayas Zahid (*) (Dk.81 Ali Kaan Güneren ), Aatif Chahechouhe (*) (Nadir Çiftçi ), Eren Derdiyok (*), Gboly Ariyibi (*) (Dk.86 Cem Ekinci ), Mehmet Murat Uçar  (*) (Dk.81 Hermenegildo da Costa Pau*)

GOLLER: Dk.57 Sinan Osmanoğlu (KK) (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Yusuf Abdioğlu, Ali Kaan Güneren) (Ankaragücü), Hıfsullah İsmail Erdoğan, Evren Korkmaz (Adanaspor)

Son iki maçını kazanan Adanaspor, lider Ankaragücü karşısında çok iyi bir oyun çıkararak sahadan 1-0 galip ayrılarak üst üste üçüncü galibiyetini alarak rakibini de liderlikten etti. Adanaspor’un golünü Fıratcan Üzüm’ün ortasında topu kendi kalesine gönderen Sinan Osmanoğlu kaydetti. Maçın uzatma dakikalarında Ankaragücü penaltı kazandı. Nadir Çiftçi’nin kullandığı penaltıyı Goran Karacic çok iyi yer tutarak gole izin vermedi ve maçın kahramanı oldu. Adanaspor bu galibiyetle puanını 18’e çıkartarak 9.sıraya yükseldi. Turuncu-Beyazlılar önümüzdeki hafta Samsunspor deplasmanına gidecek.

Adanaspor-Ankaragücü maçının ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti ve her iki ekibin mücadelesi sonucu değiştirmeye yetmeyince 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Adanaspor daha istekli ve arzulu başladı. Turuncu-Beyazlılar beklediği golü 57.dakikada buldu. Gelişen Adanaspor atağında, Sinan Osmanoğlu’nun uzaklaştırmak istediği top kendi ağlarına gönderdi: 1-0

64.dakikada Ankaragücü iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Abdullah Durak’ın İshak Çakmak, Aatif Chahechouhe’nin yerine de Nadir Çiftçi oyuna girdi.

72.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, Ankaragücü’nün bu oyuncu değişikliklerine Thomas Bruns’un yerine Samuel Tetteh’i, Samed Ali Kaya’nın yerine de Cem Özdemir’i alarak karşılık verdi.

81.dakikada Ankaargücü iki oyuncu değişikliği daha yaptı. Ghayas Zahid’in yerine Ali Kaan Güneren, Mehmet Murat Uçar yerine de Hermenegildo do Costa Pau oyuna girdi.

Adanaspor’da 84.dakikada sakatlanan Youssef Ait Bennaser’in yerine Ahmethan Köse oyuna dahil oldu.

Ankaragücü son oyuncu değişikliğini Gboly Ariyibi’nin yerine Cem Ekinci’yi alarak yaptı.

Ankaragücü 90+2.dakikada penaltı kazandı. Nadir Çiftçi’nin kullandığı penaltıyı Goran Karacic kurtararak takımını kurtaran oyuncu oldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor