Toroslar’da 3.491 m2 meyve bahçesi ve kargir su havuzu mahkemeden satılık

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, T.C.Mersin 3.(Sulh Hukuk Mahkemesi) Satış Memurluğu tarafından Mersin Toroslar’da 3.491 m2 meyve bahçesi ve kargir su havuzu mahkemeden satılıktır.

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/2 TEREKE SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Satışa konu taşınmaz tapuda, Mersin ili, Toroslar ilçesi, Yeniköy k.,Tuzlagediği mevkii, 260 ada, 19 parsel sayılı, 3.491,21 m2 yüz ölçümlü, kargir su havuzu meyve bahçesi niteliğinde kayıtlı taşınmazdır. Satışa konu taşınmaz şekil olarak dikdörtgene yakın formda olup, doğu-batı ve güney-kuzey yönünde meyilli bir arazi yapısına sahiptir. Taşınmazın batı cephesi yol, diğer cepheleri ise komşu parseller ile çevrelenmiş vaziyettedir. Hali hazırda yerinde kullanılan yol kısmen taşınmazın içinde kalmaktadır. Taşınmaz üzerinde; 24,00m² alanlı ve derinliği 1,5 metre olarak ölçülen kargir su deposu mevcut olduğu görülmüştür. Yapı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı?nın belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından I. Sınıf B grubu yapılar içinde yer almaktadır. Yapıda yıpranma %20 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca taşınmaz üzerinde derinliği 9 metre olarak beyan edilen çapı 1,5 metre olarak ölçülen ve içinde su mevcut olduğu görülen su kuyusu mevcuttur. Yapı; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı?nın belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından I. Sınıf B grubu yapılar içinde yer almaktadır. Yapıda yıpranma %45 olarak tespit edilmiştir.Taşınmaz üzerinde ayrıca; 8-10 yaş aralığında 1 adet ceviz ağacı, 4-6 yaş aralığında 1 adet Trabzon hurması, 25-30 yaş aralığında 3 adet ceviz, 15-20 yaş aralığında 1 adet ceviz, 15-20 yaş aralığında 1 adet kiraz, 5-7 yaş aralığında 2 adet ceviz ağacı bulunmaktadır. Keşif günü yerinde yapılan incelemede taşınmaz üzerindeki ağaçların bakımsız olduğu, gerekli kültürel uygulamaların yapılmaması nedeniyle (gübreleme, budama, ilaçlama vb) bazı ağaçların kurumuş olduğu bu ağaçların ekonomik bir değerinin olmadığı tespit edilmiştir.

Geniş bilgi için https://www.ilan.gov.tr/ilan/1111731/emlak-tarla-tarim-arazisi-bag-bahce-zeytinlik-mersin-toroslarda-3-491-m2-meyve-bahcesi-ve-kargir-su-havuzu-mahkemeden-satiliktir

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor