Yüreğir’de 196.250 m2 narenciye bahçesi icradan satılık

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, T.C.Adana Gayrimenkul Satış icra Dairesi tarafından Adana Yüreğir’de 196.250 m2 narenciye bahçesi icradan satılıktır.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : TAŞINMAZIN Özellikleri : Adana İli Yüreğir İlçesi Yunusoğlu Köyü 0 Ada 546 Parsel Naranciye Bahçesi Nitelikli ve Fiili Kullanım Durumu Olan, 196.250,00 M2 Yüzölçümlü Olan Taşınmaz. Taşınmaz 1/1 Olarak Dosya Borçlusu adına kayıtlıdır. İmar Durumu :Belediye sınırları için imar planı dışında yer almakta olup plansız alanlar yönetmeliğine tabidir. Kıymet Takdirinde yapılan inceleme parselde bahçetarımın yapıldığı, kuzey uç kısmında takriben 45 dekar 3 yaşlarında kapama limon bahçesi, orta kısmında takriben 60 dekar 15 yaşlarında ekonomik verim seviyesinde mandalina bahçesi , parselin güney kısmında ise takriben 89 dekar 1 yaşlarında kapama limon bahçesi olduğuve 2 ,25 dekar alan üzerinde bakıcı evi ve çitlik aletlerinin konduğu sundurma ile depo olduğu tespit edilmiştir.Taşınmaz üzerinde inşai muhdesat mevcut olup bilgileri aşağıda verilecektir, dava konusu taşınmaz civarında yaygın tarımı yapılan ürünler de incelenmiş olup yapılan değerlendirmede Mısır, Patlıcan, Kışlık Marul, Buğday, Karpuz, Soya, Pamuk türlerinin yoğun olduğu tespit edilmiştir. Üretimi yapılan bu ürünler mevcut arazi ve iklim faktörleri ile uyumlu olup ticari anlamda üretim yapılmaktadır. Bu bölgede ekolojinin (iklim ve toprak kombinasyonu) uygunluğu nedeniyle yılda 2 ürün yetiştirilmektedir. Her ne kadar 2 ürün yetiştirme koşullarına haiz olsa da bitkilerin toprakta kullanmış oldukları organik madde miktarları ile çeşitliliği önem arz ettiğinden tek yılda 2 ürün yerine 2 yılda 3 ürün yetiştirilmesi daha doğru olduğu kanaatindeyiz. Taşınmaz ortalama % 2-4 eğimli olduğu, taşınmazın fizyolojik derinliğin oldukça yüksek olduğu, yaklaşık tesirli toprak derinliğinin90-110 cm den daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Toprak yapısı killi-kumlu-tınlı yapıda, organik maddece zengin yapıya sahiptir.

Geniş bilgi için https://www.ilan.gov.tr/ilan/1108869/emlak-tarla-tarim-arazisi-bag-bahce-zeytinlik-adana-yuregirde-196-250-m2-narenciye-bahcesi-icradan-satiliktir

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor